
Ja takk, meld meg på (gratis)
Nydelig lavkarbo marsipangris med sjokolade, nøff nøff!
Lavkarbo marsipangris er ett must for mange i juletiden. Det er mange som spiser julegrøt på julaften, med mandel i grøten. Den som finner mandelen vinner gjerne en marsipangris. Dette er en tradisjon som mange holder høyt. Hva er vel bedre enn å vinne en hjemmelaget marsipangris som ikke bare smaker ekstra nydelig, men som inneholder svært få karbohydrater, og er uten sukker?
Vil du gi en søt liten spiselig gave til en du er glad i kan du knyte en sløyfe rundt grisen og pakke den inn i cellofan.
Lurer du på hvilken lavkarbo grøt du skal servere i julen har vi to nydelige grøtforslag. Lavkarbo mandelgrøt med chiafrø eller lavkarbo rømmegrøt. Vi har fått mange gode tilbakemeldinger på disse oppskriftene.
Lavkarbo marsipangris er glutenfri og kan enkelt lages laktosefri dersom du bruker laktosefri sjokolade.
Ønsker du mer inspirasjon til lavkarbo matlaging, finner du flere oppskrifter her.


LAVKARBO MARSIPANGRIS MED SJOKOLADETREKK
Skriv ut Pin VurderingNæringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)



Oppskrift av omhelse.no
Utstyr
- Stor pepperkakeform / gris
Ingredienser
- 75 gram sukkerfri marsipan eller lag selv, oppskrift under kommentar
- 50 gram sukkerfri sjokolade
Fremgangsmåte
- Bruk en pepperkakefigur som er formet som en gris og trykk ut marsipanen i formen. Lag flere figurer dersom du ønsker det.
- Smelt sukkerfri sjokolade over vannbad. Dersom du ønsker kan du tilsette 1 ts kokosolje i sjokoladen. Da blir den tynnere og lettere å jobbe med.
- Dypp grisen i den smeltede sjokolade og legg den på et bakepapir som du setter til avkjøling i kjøleskapet.