Lavkarbo marsipangris, uten tilsatt sukker

Nydelig lavkarbo marsipangris med sjokolade, nøff nøff!

Lavkarbo marsipangris er ett must for mange i juletiden. Det er mange som spiser julegrøt på julaften, med mandel i grøten. Den som finner mandelen vinner gjerne en marsipangris. Dette er en tradisjon som mange holder høyt. Hva er vel bedre enn å vinne en hjemmelaget marsipangris som ikke bare smaker ekstra nydelig, men som inneholder svært få karbohydrater, og er uten sukker?

Vil du gi en søt liten spiselig gave til en du er glad i kan du knyte en sløyfe rundt grisen og pakke den inn i cellofan.

Lurer du på hvilken lavkarbo grøt du skal servere i julen har vi to nydelige grøtforslag. Lavkarbo mandelgrøt med chiafrø eller lavkarbo rømmegrøt. Vi har fått mange gode tilbakemeldinger på disse oppskriftene.

Lavkarbo marsipangris er glutenfri og kan enkelt lages laktosefri dersom du bruker laktosefri sjokolade.

Ønsker du mer inspirasjon til lavkarbo matlaging, finner du flere oppskrifter her.

Lavkarbo marsipangris, uten tilsatt sukker
Lavkarbo marsipangris

OPPSKRIFT PÅ LAVKARBO MARSIPANGRIS MED SJOKOLADE

Skriv ut Pin Vurdering
Tid: 20 mins
Antall: 1 gris

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet)

Kalorier: 556kcal | Karbohydrater: 8g | Protein: 17g | Fett: 46g
Allergener
Egg
Melk
Nøtter

Oppskrift av omhelse.no

UTSTYR

  • Stor pepperkakeform / gris

INGREDIENSER

FREMGANGSMÅTE

  • Du kan enten lage hjemmelaget sukkerfri marsipan, som du finner oppskrift til her. Eller kjøpe ferdig sukkerfri marsipan. Dette selges på de fleste dagligvareforretninger. Det er forresten skikkelig enkelt å lage hjemmelaget marsipan.
  • Bruk en pepperkakefigur som er formet som en gris og trykk ut marsipanen i formen. Lag flere figurer dersom du ønsker det.
  • Smelt sukkerfri sjokolade i vannbad. Dersom du ønsker kan du tilsette 1 ts kokosolje i sjokoladen. Da blir den tynnere og lettere å jobbe med. Men det smaker best dersom du ikke gjør dette, fordi du da får ett tykkere sjokoladelag utenpå marsipanen.
  • Dypp grisen i den smeltede sjokolade og legg den på et bakepapir som du setter til avkjøling i kjøleskapet. Når sjokoladen er stivnet er marsipangrisen klar.

Kommentar

Lavkarbo marsipan smaker skikkelig godt, også er det enkelt å lage. Oppskriften finner du her
Recommended Posts

Legg igjen en kommentar

Anmeldelse av oppskrift




Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Start typing and press Enter to search