
Ja takk, meld meg på (gratis)
Nydelig og tradisjonsrik multekrem i lavkarbo-versjon
Multekrem er for mange en selvfølge nå når desserten skal serveres på julaften. Vi har laget en aldeles nydelig lavkarbo-versjon, som vi rett og slett ble veldig fornøyd med. Det som er enda bedre er at du lett lager denne ferdig på få minutter. Oppskriften er ikke komplisert, og du trenger ingen spesielle kokkeferdigheter for å lykkes med denne.
Det skal godt gjøres å merke at denne ikke inneholder sukker. Vi har brukt Finesse bakesukker som søtning. Det er dobbelt så søtt som sukker.
Bruk gjerne den søtningen du foretrekker, dersom du har noen favoritter. Husk da å justere mengden søtning etter hvilken søtning du velger.
Vi syntes det passer godt å servere denne desserten med noe knasende på toppen eller ved siden av. Vi brukte lavkarbo brent nøttemiks og strødde over multekremen. Du finner oppskrift til dette her. Multekrem er også nydelig sammen med lavkarbo kransekakestenger, som du finner oppskrift til her.
Ønsker du mer inspirasjon til lavkarbo matlaging, finner du flere oppskrifter her.


OPPSKRIFT PÅ LAVKARBO MULTEKREM MED KARAMELLISERT NØTTEMIKS
Skriv ut Pin VurderingNæringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)

Oppskrift av omhelse.no
Ingredienser
- 4 dl kremfløte
- 3 ss finesse bakesukker (eller annen søtning)
- 4 dl multer
- Evt. hakket lavkarbo brent nøttemiks som topping
- Evt. lavkarbo kransekakestenger til servering
Fremgangsmåte
- Pisk kremfløte og sukker til luftig krem.
- Vend forsiktig inn multene. Dersom du ønsker kan du kjøre halvparten av multene i en blender, sammen med 1 ts søtning slik at du får flytende multepuré.
- Dander enten alt i en skål og server, eller legg krem, multepuré og hele multer lagvis i serveringsskåler.