Lavkarbo ostekake i glass med bringebærsaus





Lavkarbo ostekake i glass, en av våre mest populære desserter!

Dette innlegget inneholder reklame i form av linker til samarbeidspartnere. Oppskrift i samarbeid med tights.no

Lavkarbo ostekake i glass, med bringebærsmak, lages på bare noen få minutter. Ostekake uten tilsatt sukker smaker like godt som ostekake med masse sukker, og en sukkerspiser vil aldri gjette at denne desserten er laget uten tilsatt sukker.

Bringebær og multer er eksempler på bær som fint inngår i et lavkarbo kosthold, da de inneholder få karbohydrater. Bringebær har så lite som 3.2 gram karbohydrater per 100 gram.

Ostekake er en kake man forbinder med flere timers ventetid før den er klar. Denne sukkerfrie ostekaken er spiseklar med en gang du har dandert den ferdig i glasset, og er du rask gjør du den klar på bare 10 minutter.

Lavkarbo ostekake i glass

Den er også glutenfri og super enkel å lage. Dette er en sukkerfri ostekake du kommer til å imponere gjestene dine med.

Ønsker du tips til flere sukkerfrie kaker og lavkarbo søtsaker finner du flere oppskrifter her.

Lavkarbo ostekake i glass

Lavkarbo ostekake i glass med bringebærsaus

4,94 fra 15 stemmer
Pin Vurdering
Tid: 30 minutter
Antall: 4 porsjoner

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)

Kalorier: 506kcal | Karbohydrater: 5,5g | Protein: 8g | Fett: 49g
Allergener
Melk
Nøtter

Oppskrift av omhelse.no

Ingredienser

Bunn

Ostekrem

  • 2,5 dl kremfløte
  • 125 g Philadelphia ost
  • 40 g Sukrin gold
  • 0,25 ts vaniljepulver

Bringebærsaus

Fremgangsmåte

Bunn

  • Rist mandelmelet i en tørr stekepanne på medium temperatur i 2-3 minutter. Dette vil gi en dypere smak. Rør jevnlig slik at det ikke brenner seg.
  • Rør inn de øvrige ingrediensene. Fortsett å røre til alt er godt blandet og du får en klebrig masse.
  • Press nøtteblandingen jevnt ned i bunnen av små glass eller dessertskåler. Sett glassene i kjøleskapet mens du lager kremen, slik at bunnen får satt seg.

Ostekrem

  • Ha alle ingrediensene til ostekremen i en bolle. Pisk blandingen til den blir til en fast og luftig krem. Smak til med mer søtning etter ønske.
  • Fordel kremen over nøttebunnen i glassene.

Bringebærsaus

  • Varm bringebær i en liten kjele opp til kokepunktet. Bruk en stavmikser eller blender til å lage en flytende saus. Hell sausen gjennom en sikt og kast frøene. Smak til med rett mengde søtning. Avkjøl sausen dersom den er varm.
  • Fordel bringebærsausen over desserten.
  • Desserten kan serveres umiddelbart eller settes i kjøleskapet for å la smakene utvikle seg enda mer.

Viser 4 kommentarer
  • Julie
    Svar

    5 stars
    Beste lavkarbo desserten jeg har smakt!

  • Lise
    Svar

    5 stars
    Denne ble kjempegod! Ingen visste at det var uten sukker. Tok også kanel i nøttebunnen 😉 Helt nydelig!

  • Svanhild Halmø-Jenssen
    Svar

    5 stars
    Mye nydelig mat 😋🤩

4,94 from 15 votes (12 ratings without comment)

Legg igjen en kommentar

Vurdering av oppskrift




Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.





Start typing and press Enter to search