Lavkarbo panna cotta uten melkeprodukter





Panna cotta uten melk og fløte!

Dette innlegget inneholder reklame i form av linker til samarbeidspartnere. Oppskrift i samarbeid med tights.no

Panna cotta lages opprinnelig med kremfløte eller kremfløte og melk. Det er mange som enten ikke tåler melkeprodukter eller som tåler melkeprodukter dårlig.

Vi ønsker å tilby varierte oppskrifter som treffer flest mulig. Slik at det blir enklere å spise lavkarbo for alle.

Du finner vår oppskrift på lavkarbo panna cotta med kremfløte og vaniljesmak her. Vi har også en versjon med lakris, som du finner her.

Lavkarbo panna cotta uten melkeprodukter

Litt om ingrediensene

I denne oppskriften har vi brukt plantefløte istedenfor kremfløte.

Det finner mange varianter av plantefløte på markedet. Du velger selv hvilke sort som passer inn i ditt kosthold. Du finner plantefløte i allergihyllen i butikker med bredt utvalg.

Et annet alternativ er fullfett kokosmelk, men dette gir også en kraftig kokossmak.

Bærsausen er laget av bringebær. Du kan gjerne bruke andre bær. Prøv for eksempel blåbær eller jordbær. Blåbær inneholder 7,5 gram karbohydrater per 100 gram og jordbær har 6,6 gram karbohydrater.

Som søtning har vi brukt Finesse bakesukker. Du kan bruke den søtningen du foretrekker.

Du finner flere lavkarbo dessertoppskrifter her.

Lavkarbo panna cotta uten melkeprodukter

Lavkarbo panna cotta uten melk

5 fra 1 stemme
Pin Vurdering
Tid: 3 hours
Antall: 2 porsjoner

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)

Kalorier: 243kcal | Karbohydrater: 3,9g | Protein: 5,4g | Fett: 18g
Allergener
Soya

Oppskrift av omhelse.no

Ingredienser

Lavkarbo panna cotta

  • 2 gelatinplater
  • 2,5 dl plantefløte (for eks. soyafløte eller mandelfløte)
  • 0,5 stk. sitron (sitronskall og saften)
  • 4 ss Finesse bakesukker
  • 1 klype vaniljepulver

Bringebærsaus

Fremgangsmåte

Lavkarbo panna cotta

  • Legg gelatinplatene i bløt i kaldt vann i ti minutter.
  • Vask sitronen, rasp av sitronskall og press ut saften.
  • Varm plantefløte, sitronskall, sitronsaft, finesse bakesukker og vaniljepulver i en kjele. Varmes til kokepunktet.
  • Klem ut vann fra gelatinplatene og tilsett i kjelen. Rør til alt er oppløst.
  • Hell røren i serveringsglass og sett i kjøleskap i minimum 2 timer.

Bringebærsaus

  • Varm bær og finesse bakesukker i en kjele. Press bærene gjennom et dørslag slik at du får en saus uten frø.
  • Hell røren over panna cottaen når den har stivnet.

5 from 1 vote (1 rating without comment)

Legg igjen en kommentar

Vurdering av oppskrift




Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.





Start typing and press Enter to search