Lavkarbo piroger – porsjonspizza med kremet fyll!
Dette innlegget inneholder reklame i form av linker til samarbeidspartnere. Oppskrift i samarbeid med tights.no
Piroger kan være en ekstra god frokost, lunsj, middag eller kvelds. Til middag er det godt å servere piroger sammen med en god salat.
På bildet under ser du lavkarbo piroger servert med en enkel basilikumsalat. Den består av en generøs mengde basilikum, i tillegg til cherrytomater, avocado, olivenolje, salt og pepper. Enkelt men skikkelig godt.
Fyll gjerne dine piroger med «pizzatopping». Kremost gir også en smaksrik og spennende variant.
Med denne grunndeigen har vi også laget lavkarbo friterte dumplings og lavkarbo vårruller.
Vil du ha inspirasjon til andre gode lavkarbo middager finner du mange oppskrifter her.
OPPSKRIFT PÅ LAVKARBO PIROGER
Pin VurderingNæringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)
Oppskrift av omhelse.no
Ingredienser
- 1 lavkarbo grunndeig
- Meierismør til steking
- 400 gram kjøttdeig
- 4 - 6 champignon skivet
- 1 gul paprika terninger
- 2 ts glutenfri soyasaus
- 1 ts paprikapulver
- 1 krm kajennepepper mengde etter smak
- 200 gram Tine kremost krydder evt. en annen smak
- Salt og pepper
- Olje til pensling
- 100 - 150 gram ost revet
Fremgangsmåte
- Lag deigen som anvist i oppskriften og husk at det er viktig at den får hvile i angitt tid.
- Sett ovnen på 200 grader på over- og undervarme.
- Smelt smør i en stekepanne. Stek kjøttdeig sammen med champignon. Stekes til soppen faller sammen. Tilsett paprika, soyasaus, paprikapulver og kajennepepper. Stekes i et par minutter før du tilsetter kremost. Rørt rundt slik at osten smelter inn i massen.
- Smak til med salt og pepper.
- Kjevle deigen mellom to bakepapir. Skjær ut små bunner, formet som en firkant.
- Legg fyllet i midten av bunnen før du bretter kantene opp rundt hele. Det kan gjerne være en topp med fyll, så fyll på med alt fyllet som er beregnet i denne oppskriften.
- Smør kanten av deigen med olje. Strø over ønsket mengde revet ost.
- Stekes på midterste rille i ovnen i 15 - 20 minutter. Følg med og ta de ut når de er gylden på toppen.