Enkel men skikkelig god middag!
Du trenger ikke å savne pølse og potetmos i ditt lavkarbo kosthold. Her har du en nydelig erstatter. Sellerirot- og blomkålstappe lager du på samme måte som potetstappe. Tilsett godt med smør og eller bruk kremfløte, dersom du foretrekker det.
Hjemmelaget lavkarbo ketchup
Hjemmelaget lavkarbo ketchup smaker nydelig på pølser eller en god hamburger. Du kan også bruke lavkarbo ketchup som pizzasaus.
Hell ketchupen på en krukke med lokk og oppbevar den i kjøleskapet. Ketchupen er holdbar i flere uker. Du kan også fryse ketchupen og ta opp ved behov. Du finner oppskrift på lavkarbo ketchup her.
Lavkarbo syltet rødløk
Du kan også servere pølse med stappe, med syltet rødløk. Dette smaker nydelig sammen. Rødløken lager du enkelt på 30 minutter. Etter at den er laget kan den oppbevares i kjøleskapet i flere uker og nytes som tilbehør til middagen eller som topping på lavkarbo brødmat. Sunt og godt tilbehør. Du finner oppskrift på lavkarbo rødløk her.
Ønsker du mer inspirasjon til lavkarbo matlaging, finner du flere oppskrifter her.
Lavkarbo pølse og sellerirotstappe
Pin VurderingNæringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)


Oppskrift av omhelse.no
Ingredienser
- 350 g pølse med høy kjøttprosent
- 2 sjalottløk
- Meierismør til steking
- Hjemmelaget lavkarbo ketchup evt. kjøpt ketchup uten tilsatt sukker, til servering
Sellerirotstappe
- 350 g sellerirot
- 200 g blomkål
- 3 ss meierismør
- 1-2 ts Dijon sennep
- Salt og pepper
- Muskat
- Finhakket fersk gressløk til topping (valgfritt)
Fremgangsmåte
- Kutt pølsen i mindre biter. Kutt sjalottløk i terninger.
- Varm smør i en stekepanne til medium varme. Stek pølsebitene sammen med sjalottløk, frem til løken er gyllen.
- Rens selleriroten og kutt i små terninger. Kutt blomkål i små buketter og stilken i terninger. Legg i en kjele og fyll med vann. Kok opp og la koke til grønnsakene er møre, ca. 10 minutter.
- Hell av vannet. Tilsett smør og lag en jevn puré ved hjelp av en stavmikser. Smak til med Dijon sennep, muskat, salt og pepper.
- Rør pølsebitene og stekt løk inn i stappen. Server med ketchup og gressløk etter ønske.