Lavkarbo sitronfromasj
Dette innlegget inneholder reklame i form av linker til samarbeidspartnere. Oppskrift i samarbeid med tights.no
Lavkarbo sitronfromasj er en nydelig dessert. Syrlig og søt, som er en god kombinasjon. Sitronskall er ett must, da dette virkelig hever smaker. Servér gjerne denne desserten med rørte bær. Kjør for eksempel jordbær i en blender og bruk dette som saus over sitronfromasjen.
Du kan enten lage fromasjen i serveringsskåler eller glass, eller i en stor skål hvor man kan forsyne seg selv. Du kan for eksempel gjør dette litt mer avansert ved å tilsette lagvis lavkarbo sitronfromasj og sukkerfri gele. Lager du dette i ett glass får du ett flott mønster i glasset.
Trenger du tips til andre lavkarbo desserter finner du flere oppskrifter her.
Lavkarbo sitronfromasj
Pin VurderingNæringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)
Oppskrift av omhelse.no
Ingredienser
- 4 plater gelatin
- 3 dl kremfløte
- 2 egg
- 60 g Finesse bakesukker evt. en annen søtning
- 1 sitron skallet og saften
- 4 ss varmt vann
- Evt. sjokolade uten sukker , bær og sitronmelisse til servering
Fremgangsmåte
- Legg gelatinplatene i kaldt vann. De skal bløtlegges i ca. 10 minutter til de blir myke.
- Pisk kremfløte til krem.
- Pisk egg og søtning til eggedosis.
- Vask sitronen godt og riv skallet av sitronen.
- Press ut saften av sitronen i en skål. Fjern alle steinene som evt. faller ut.
- Klem ut alt vannet fra gelatinplatene. Klem godt. Legg gelatinen i en skål og tilsett 4 ss varmt vann og rør rundt til gelatinen blir helt flytende.
- Tilsett sitronsaft og gelatin i eggedosisen, mens du rører. Bland så inn kremen og revet sitronskall fra halve sitronen, rør godt.
- Hell sitronfromasjen i serveringsskåler eller glass. Du kan også bruke én stor skål.
- Sett sitronfromasjen i kjøleskap i minimum 2 timer.
- Før servering dryss over resten av sitronskallet. Riv gjerne over mørk sjokolade og dander desserten med bær og sitronmelisse, dersom du ønsker det.
Sitronfromasjen var aldeles nydelig. Frisk smak og lett å lage. Vil bli laget flere ganger. Takk for oppskrift.
Glad for å høre at det falt i smak 😀