Lavkarbo sitronfromasj
Dette innlegget inneholder reklame i form av linker til samarbeidspartnere. Oppskrift i samarbeid med tights.no
Lavkarbo sitronfromasj er en nydelig dessert. Syrlig og søt, som er en god kombinasjon. Sitronskall er ett must, da dette virkelig hever smaker. Servér gjerne denne desserten med rørte bær. Kjør for eksempel jordbær i en blender og bruk dette som saus over sitronfromasjen.
Du kan enten lage fromasjen i serveringsskåler eller glass, eller i en stor skål hvor man kan forsyne seg selv. Du kan for eksempel gjør dette litt mer avansert ved å tilsette lagvis lavkarbo sitronfromasj og sukkerfri gele. Lager du dette i ett glass får du ett flott mønster i glasset.
Trenger du tips til andre lavkarbo desserter finner du flere oppskrifter her.
Lavkarbo sitronfromasj
Pin VurderingNæringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)
Oppskrift av omhelse.no
Ingredienser
- 4 gelatinplater
- 3 dl kremfløte
- 60 g Finesse bakesukker
- 2 egg
- 1 økologisk sitron (saften og skallet)
- 3 ss varmt vann (til oppløsning av gelatinet)
Toppingforslag
- Raspet sjokolade uten sukker
- Sitronmelisse
Fremgangsmåte
- Bløtlegg gelatinplatene i en skål med kaldt vann i ca. 10 minutter, eller til de er myke.
- Pisk kremfløte sammen med søtning til myk krem.
- Pisk eggene til lys og luftig eggedosis.
- Vask sitronen godt, rasp av det ytterste, gule skallet, og press ut saften.
- Klem ut vannet fra gelatinplatene og legg dem i en skål. Rør inn varmt vann.
- Rør inn sitronsaften i bollen med eggedosis. Hell den oppløste gelatinen i en tynn stråle i eggedosisen mens du visper kontinuerlig. Bland deretter inn den stivpiskede kremen og halvparten av sitronskallet. Spar resten til topping.
- Fordel sitronfromasjen i de formene du ønsker å servere fra, enten en stor skål eller mindre serveringsskåler/glass.
- Sett i kjøleskapet i minimum 2 timer, eller til den er fast.
- Før servering dryss over resten av sitronskallet. Pynt gjerne med raspet sjokolade uten sukker og sitronmelisse.
Sitronfromasjen var aldeles nydelig. Frisk smak og lett å lage. Vil bli laget flere ganger. Takk for oppskrift.
Glad for å høre at det falt i smak 😀