Lavkarbo lakrissaus som stivner på isen





Lavkarbo lakrissaus smaker himmelsk på iskrem

Lavkarbo lakrissaus smaker helt himmelsk av lakris og med et hint av salt. Sausen lager du enkelt med bare fire ingredienser. Lakrissausen stivner på isen og du får nydelig karamellkonsistens på sausen etter at den er stivnet. Vil du lage hjemmelaget lavkarbo iskrem finner du oppskrift til det her. Du kan også helle denne lakrissausen på for eksempel lavkarbo riskrem, som du finner oppskrift til her, eller som topping på en kake.

Vi har funnet inspirasjon til denne oppskriften fra Kristine Ilstad sin oppskrift på lakrissaus med sukker, som du finner her.

Er du glad i lakrissmak, finner du oppskrift på hjemmelaget lavkarbo Nox – lakriskarameller her. eller hjemmelagde marsipankuler med lakrissmak her.

Ønsker du mer inspirasjon til lavkarbo kaker, finner du flere oppskrifter her.

Lavkarbo lakrissaus som stivner på isen
Lavkarbo lakrissaus servert til lavkarbo iskrem!

LAVKARBO LAKRISSAUS

Ingen vurderinger enda
Pin Vurdering
Tid: 5 minutter
Antall: 4 porsjoner (4 porsjoner = 1 dl)

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)

Kalorier: 61kcal | Karbohydrater: 2g | Protein: 1g | Fett: 5g
Allergener
Melk

Oppskrift av omhelse.no

Ingredienser

Fremgangsmåte

Obs: er du glad i lakrissaus, lag dobbel porsjon!

  • Bland alle ingrediensene i en kjele og kok opp. Rør om mens det koker.
  • Sausen skal koke i ca. 5 minutter før den er ferdig.
  • Dersom du har sukkertermometer kan du gjerne bruke det. Men det går fint uten. Sausen er ferdig når den måler 100 grader, som tar ca. 5 minutter.
  • Lakrissausen stivner når den blir kald. Sett skålen du har sausen i over vannbad med lunkent vann for å gjøre den flytende før du serverer den.

Kommentar

Server lavkarbo lakrissaus til det du måtte ønske. Sausen smaker himmelsk på hjemmelaget lavkarbo iskrem eller på hjemmelaget lavkarbo riskrem. Den kan også helles på sjokoladekake eller en annen kake du liker.

Legg igjen en kommentar

Vurdering av oppskrift




Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.





Start typing and press Enter to search