Lavkarbo lakrissaus smaker himmelsk på iskrem
Lavkarbo lakrissaus smaker helt himmelsk av lakris og med et hint av salt. Sausen lager du enkelt med bare fire ingredienser. Lakrissausen stivner på isen og du får nydelig karamellkonsistens på sausen etter at den er stivnet. Vil du lage hjemmelaget lavkarbo iskrem finner du oppskrift til det her. Du kan også helle denne lakrissausen på for eksempel lavkarbo riskrem, som du finner oppskrift til her, eller som topping på en kake.
Vi har funnet inspirasjon til denne oppskriften fra Kristine Ilstad sin oppskrift på lakrissaus med sukker, som du finner her.
Er du glad i lakrissmak, finner du oppskrift på hjemmelaget lavkarbo Nox – lakriskarameller her. eller hjemmelagde marsipankuler med lakrissmak her.
Ønsker du mer inspirasjon til lavkarbo kaker, finner du flere oppskrifter her.
LAVKARBO LAKRISSAUS
Pin VurderingNæringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)
Oppskrift av omhelse.no
Ingredienser
- 1 dl kremfløte
- 20 g Finesse bakesukker
- 2 ts lakrisrotpulver
- 1 klype salt
Fremgangsmåte
Obs: er du glad i lakrissaus, lag dobbel porsjon!
- Bland alle ingrediensene i en kjele og kok opp. Rør om mens det koker.
- Sausen skal koke i ca. 5 minutter før den er ferdig.
- Dersom du har sukkertermometer kan du gjerne bruke det. Men det går fint uten. Sausen er ferdig når den måler 100 grader, som tar ca. 5 minutter.
- Lakrissausen stivner når den blir kald. Sett skålen du har sausen i over vannbad med lunkent vann for å gjøre den flytende før du serverer den.