Lavkarbo appelsinkuler med sjokolade





Hjemmelaget konfekt med marsipan, appelsinskall og sjokoladetrekk!

Dette innlegget inneholder reklame i form av linker til samarbeidspartnere. Oppskrift i samarbeid med tights.no

Vi har mange oppskrifter på hjemmelaget konfekt og her får du enda en godbit 🙂 Denne konfektbiten er en av våre minst avanserte konfektoppskrifter.

Sukkerfri marsipan kan du velge om du vil kjøpe eller lage selv. Du finner sukkerfri marsipan på flere matbutikker eller på helsekost. Her er direktelink til Funksjonell mat sin sukkerfrie marsipan.

Lavkarbo appelsinkuler

Vil du lage hjemmelaget sukkerfri marsipan finner du vår oppskrift her.

Appelsinsmaken kommer av raspet appelsinskall og du kan variere smaken etter mengden du tilsetter. Vi syntes én appelsin ga god smak til mengden i denne oppskriften, men prøv deg gjerne frem.

Fun light appelsinsaft i kombinasjon med appelsinskall gir en søtere appelsinsmak og er et godt alternativ for de som ikke liker den bitre ettersmaken appelsinskall kan gi. Selv om vi syntes dette er godt balansert i denne oppskriften.

Sjokoladetrekk kan lages med den sjokoladen du foretrekker. Vi har brukte en kombinasjon av Monster sukkerfri belgisk melkesjokolade og Monster sukkerfri mørk sjokolade. Dette syntes vi gir en dyp og fyldig sjokoladesmak.

Tilsett gjerne litt kokosolje for å gjøre sjokolade blankere og for å gjøre den litt mer flytende og enklere å jobbe med.

Lavkarbo appelsinkuler

Du kan pynte appelsinkulene sånn som du ønsker. Noen forslag er å sirkle over smeltet sukkerfri hvit sjokolade, strø over hakkede mandler, flaksalt eller strimler av appelsinskall.

Sjekk gjerne ut noen av våre mange oppskrifter på konfekt her; Lavkarbo suksesskonfektLavkarbo peanøttpletter og Lavkarbo sjokoladekaramell med peanøtter.

Lavkarbo appelsinkuler

Lavkarbo appelsinkuler med sjokoladetrekk

5 fra 3 stemmer
Pin Vurdering
Tid: 1 time
Antall: 1 batch (1 batch gir 24 kuler)

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)

Kalorier: 76kcal | Karbohydrater: 1,1g | Protein: 2,3g | Fett: 6,3g
Allergener
Egg
Melk
Nøtter

Oppskrift av omhelse.no

Ingredienser

  • 1 appelsin (bare skallet)
  • 250 g marsipan uten sukker
  • 0.25 ts vaniljepulver
  • Sukrinmelis (etter behov)

Sjokoladetrekk

Fremgangsmåte

  • Vask appelsinen godt før du rasper av appelsinskallet. Ikke ta med det hvite skallet.
  • Kna appelsinskall, marsipan og vaniljepulver godt sammen. Tilsett sukrinmelis dersom du syntes massen trenger mer søtning.
  • Trill kuler av massen. Ca. 10 gram per kule er en fin konfektstørrelse.
  • Grovhakk sjokoladen før du smelter den i en bolle over vannbad. Bland inn sukrinmelis og kokosolje.
  • Dypp kulene i smeltet sjokolade og legg de på et brett dekket med bakepapir. Strø over litt flaksalt og eventuelt hakkede mandler eller annen dekor.
  • Sett til kjøling i kjøleskap. Server når sjokoladen har stivnet.

 

5 from 3 votes (3 ratings without comment)

Legg igjen en kommentar

Vurdering av oppskrift




Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.





Start typing and press Enter to search