Lavkarbo sjokoladekaramell med peanøtter, supermyk og smakfull godbit!
Dette innlegget inneholder reklame i form av linker til samarbeidspartnere. Oppskrift i samarbeid med tights.no
Lavkarbo sjokoladekaramell med peanøtter er en himmelsk god snacks som er enkel å lage.
Skjær i små biter eller i barer og ta med på tur for rask energi hvor enn du måtte befinne deg i verden. Eller legg barene i en godtepose eller pakk i matpapir og gi en søt gave til en som fortjener en overraskelse.
Denne oppskriften er laget med sukkerfri sjokolade fra tights.no. Det vi liker med denne sjokoladen er at den er helt uten maltitol, noe som gjør at man kan spise større mengder uten at magen slår seg vrang. Samtidig smaker den godt. Har du en annen sjokoladefavoritt velger du den du foretrekker.
Visste du at peanøtter har varierende innhold av karbohydrater? Du finner salte peanøtter på Europris som regnes som lavkarbo. Variasjonen er faktisk så stor at du finner nøtter som inneholder fra under 5 gram karbohydrater til opp mot 20 gram karbohydrater per 100 gram. Det er derfor karbohydrater å spare dersom du er nøye med hvilken sort du velger.
Er du en skikkelig søtmoms? Sjekk ut disse søtsakene:
Lavkarbo sjokoladekaramell med peanøtter
Pin VurderingNæringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)


Oppskrift av omhelse.no
Ingredienser
- 3 dl kremfløte
- 40 g Sukrin gold
- 35 g Finesse bakesukker
- 75 g salte peanøtter
- 50 g sjokolade uten sukker
- 50 g meierismør
Fremgangsmåte
- Bland kremfløte, sukrin gold og finesse bakesukker i en kjele. Gi blandingen et oppkok.
- Kok slik at det bobler i massen i ca. 30-35 min. Rør hyppig. Du vil se at blandingen tykner underveis. Den er klar når det dannes strukturer i massen når du rører.
- Grovhakk peanøtter og sjokolade med en kniv.
- Smelt sjokolade og smør i en bolle over vannbad. Rør smeltet sjokolade, smør og peanøtter i karamellen.
- Dekk en matboks med bakepapir, hell massen i formen. Sett i kjøleskap i minst to timer, frem til karamellen har stivnet.
- Skjær opp i barer og nyt. Oppbevar i kjøleskap eller frys.
Denne var veldig god. Den er kanskje av de jeg synes har smakt nærmest vanlig karamall.
Så kjekt å høre Bella 🙂