
Ja takk, meld meg på (gratis)
Lavkarbo sjokoladekaramell med peanøtter, supermyk og smakfull godbit!
Dette innlegget inneholder reklame i form av linker til samarbeidspartnere. Oppskrift i samarbeid med tights.no
Lavkarbo sjokoladekaramell med peanøtter er en himmelsk god snacks som er enkel å lage.
Skjær i små biter eller i barer og ta med på tur for rask energi hvor enn du måtte befinne deg i verden. Eller legg barene i en godtepose eller pakk i matpapir og gi en søt gave til en som fortjener en overraskelse.
Denne oppskriften er laget med sukkerfri sjokolade fra tights.no. Det vi liker med denne sjokoladen er at den er helt uten maltitol, noe som gjør at man kan spise større mengder uten at magen slår seg vrang. Samtidig smaker den godt. Har du en annen sjokoladefavoritt velger du den du foretrekker.
Visste du at peanøtter har varierende innhold av karbohydrater? Du finner salte peanøtter på Europris som regnes som lavkarbo. Variasjonen er faktisk så stor at du finner nøtter som inneholder fra under 5 gram karbohydrater til opp mot 20 gram karbohydrater per 100 gram. Det er derfor karbohydrater å spare dersom du er nøye med hvilken sort du velger.
Er du en skikkelig søtmoms? Sjekk ut disse søtsakene:

OPPSKRIFT PÅ LAVKARBO SJOKOLADEKARAMELL MED PEANØTTER
Skriv ut Pin VurderingNæringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)


Oppskrift av omhelse.no
Ingredienser
- 3 dl kremfløte
- 50 gram meierismør
- 50 gram finesse bakesukker
- 50 gram sukrinsirup gold
- 50 gram sukkerfri sjokolade
- 100 gram salte peanøtter
Fremgangsmåte
- Bland kremfløte, smør og søtning i en kjele. Varm opp til kokepunktet og la røren koke i 40 minutter, mens du rører om fra tid til annen. Ikke la det koke for hardt, men nok til at det bobler i massen. Karamellen er ferdig når du ser at massen er seig. Ta gjerne dråpetesten. Se beskrivelse under kommentar.
- Grovhakk peanøttene og sjokoladen. Hell dette i karamellen og rør til all sjokoladen har smeltet.
- Hell massen i en brødform kledd med bakepapir.
- Sett til kjøling i kjøleskap frem til karamellen har stivnet. Dette tar minimum to timer.
- Skjær opp i ønsket størrelse og nyt. Oppbevares i kjøleskap frem til den skal spises.
Denne var veldig god. Den er kanskje av de jeg synes har smakt nærmest vanlig karamall.
Så kjekt å høre Bella 🙂