Lavkarbo sjokoladekaramell med peanøtter

Ja takk, meld meg på (gratis)

Lavkarbo sjokoladekaramell med peanøtter, supermyk og smakfull godbit!

Dette innlegget inneholder reklame i form av linker til samarbeidspartnere. Oppskrift i samarbeid med tights.no

Lavkarbo sjokoladekaramell med peanøtter er en himmelsk god snacks som er enkel å lage.

Skjær i små biter eller i barer og ta med på tur for rask energi hvor enn du måtte befinne deg i verden. Eller legg barene i en godtepose eller pakk i matpapir og gi en søt gave til en som fortjener en overraskelse.

Denne oppskriften er laget med sukkerfri sjokolade fra tights.no. Det vi liker med denne sjokoladen er at den er helt uten maltitol, noe som gjør at man kan spise større mengder uten at magen slår seg vrang. Samtidig smaker den godt. Har du en annen sjokoladefavoritt velger du den du foretrekker.

Visste du at peanøtter har varierende innhold av karbohydrater? Du finner salte peanøtter på Europris som regnes som lavkarbo. Variasjonen er faktisk så stor at du finner nøtter som inneholder fra under 5 gram karbohydrater til opp mot 20 gram karbohydrater per 100 gram. Det er derfor karbohydrater å spare dersom du er nøye med hvilken sort du velger.

Lavkarbo sjokoladekaramell med peanøtter

Er du en skikkelig søtmoms? Sjekk ut disse søtsakene:

Lavkarbo sjokoladekaramell med peanøtter

OPPSKRIFT PÅ LAVKARBO SJOKOLADEKARAMELL MED PEANØTTER

Ingen vurderinger enda
Skriv ut Pin Vurdering
Tid: 2 timer 40 minutter
Antall: 1 batch (1 batch gir ca. 15 barer)

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)

Kalorier: 164kcal | Karbohydrater: 2g | Protein: 2g | Fett: 15g
Allergener
Melk
Peanøtter

Oppskrift av omhelse.no

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Bland kremfløte, smør og søtning i en kjele. Varm opp til kokepunktet og la røren koke i 40 minutter, mens du rører om fra tid til annen. Ikke la det koke for hardt, men nok til at det bobler i massen. Karamellen er ferdig når du ser at massen er seig. Ta gjerne dråpetesten. Se beskrivelse under kommentar.
  • Grovhakk peanøttene og sjokoladen. Hell dette i karamellen og rør til all sjokoladen har smeltet.
  • Hell massen i en brødform kledd med bakepapir.
  • Sett til kjøling i kjøleskap frem til karamellen har stivnet. Dette tar minimum to timer.
  • Skjær opp i ønsket størrelse og nyt. Oppbevares i kjøleskap frem til den skal spises.

Kommentar

Dråpetesten vil si at du heller en dråpe av karamellmassen i et glass med kaldt vann. Dersom dråpen stivner er den klar. Kok i ytterligere noen minutter dersom dråpen går i oppløsning i vannet. 
Opplever du at karamellmassen skiller seg kan du tilsette et par dråper iskaldt vann i kjelen med karamell og røre kraftig. 
Recent Posts
Viser 2 kommentarer
  • Bella
    Svar

    Denne var veldig god. Den er kanskje av de jeg synes har smakt nærmest vanlig karamall.

Legg igjen en kommentar

Vurdering av oppskrift




Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Start typing and press Enter to search