Karamell-granola er så godt at det er avhengihetsskapende
Dette innlegget inneholder reklame i form av linker til samarbeidspartnere. Oppskrift i samarbeid med tights.no
Vi har tatt utgangspunkt i vår oppskrift på lavkarbo brente mandler når vi har laget karamell-granola. Denne granolaen inneholder store sprø biter med søt smak av karamell og vanilje.
Granola uten sukker passer godt som topping på yoghurt eller den kan spises med den melken du foretrekker, for eksempel mandelmelk uten sukker.
Du kan i grunnen bruke de nøttene, kjernene eller frøene du foretrekker. Vi har prøvd litt ulike variasjoner og liker best sammensetningen du ser i denne oppskriften.
Pekannøtt gir en klebrig konsistens og kan erstattes av valnøtt for lignende konsistens.
Men prøv gjerne andre kombinasjoner. For eksempel noen av disse ingrediensene, gresskarkjerner, kokosmasse, salte peanøtter, valnøtt, kanel, lakrisrotpulver eller andre lure ting du kommer på.
Vi har også forsøkt å lage granolaen uten at den stekes i ovnen først, og det går fint. Men da blir ikke resultatet like hardt og sprøtt, men fremdeles veldig godt.
Bestem derfor fremgangsmåten ut ifra hvilke konsistens du ønsker.
Vi har flere oppskrifter på granola, og de finner du her. Lavkarbo crunchy granola og lavkarbo frokostblanding med eple og kanel.
Lavkarbo karamell-granola
Pin VurderingNæringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)
Oppskrift av omhelse.no
Ingredienser
- 200 g mandler
- 100 g pekannøtt (evt. valnøtter)
- 150 g solsikkekjerner
- 60 g sukkr gull
- 40 g Bakesukkr
- 0,5 dl vann
- 0,5 ts salt
- 0,25 ts vaniljepulver (evt. noen dråper vaniljeessens)
Fremgangsmåte
- Sett stekeovnen på over- og undervarme på 200 grader.
- Pulser mandler og pekannøtter i en foodprosessor til grovt nøttemel med litt store biter. Legg nøttene på et bakebrett med bakepapir. Pulser solsikkekjerner noen runder i foodprosessoren til grovt mel. Legg på bakebrettet og rør godt.
- Stek på midterste rille i ovnen i ca. 8 minutter.
- Bland bakesukkr, sukkr gull, vann og salt i en kjele som er stor nok til at den rommer nøtteblandingen. Nøtteblandingen skal blandes inn i karamellen når den ferdig kokt. Kok opp og la putre på middels temperatur i 5 minutter.
- Rør inn vaniljepulver før du rører inn nøtteblandingen. Rør frem til massen begynner å bli tørr. Dette tar ca. tre minutter.
- Hell over på et bakepapir. La det tørke før du heller det på en lukket beholder.
Hei!
Kan man erstatte sukr gull med annen søtning i denne granolaen? Feks kombinere sukrin gold eller tagasøtt med bake sukr?
Ja det går fint 🙂