Lavkarbo focaccia
Dette innlegget inneholder reklame i form av linker til samarbeidspartnere. Oppskrift i samarbeid med tights.no
Lavkarbo focaccia, perfekt for de som vil holde et stabilt blodsukker og som vil holde seg unna gluten. Denne oppskriften er uten gluten, gjær og sukker. Focacciaen har en helt vanlig brødkonsistens og er veldig god på smak.
Lavkarbo focaccia er perfekt å servere til for eksempel en god suppe eller til tapas. Den er så smaksrik at den også kan spises helt uten tilbehør.
Du kan bruke den toppingen du liker best på lavkarbo focaccia. I denne oppskriften ble det brukt oliven, cherry tomater, fetaost og maldonsalt.
Vi har også oppskrift til lavkarbo olivenbrød, som du finner oppskrift til her.
Trenger du tips til andre lavkarbo oppskrifter finner du flere oppskrifter her.
Lavkarbo focaccia (glutenfritt)
Pin VurderingNæringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)
Oppskrift av omhelse.no
Ingredienser
Toppingforslag
- Oliven i skiver
- Cherry tomater i skiver
- Fetaost i olje og krydder
- Maldonsalt
Fremgangsmåte
- Sett stekeovnen på over- og undervarme på 190 grader.
- Bland cottage cheese, smeltet smør/olje og egg i en blender og lag en klumpfri masse.
- Bland de tørre ingrediensene i en bakebolle og tilsett cottage cheese blandingen. Bland til en deig.
- Smør to brødformer med rikelig mengde olje fra fetaostglasset.
- Del deigen i to og smør deigen utover i brødformene.
- Hakk oliven og cherry tomater i skiver og dytt dette lett ned i deigen. Pensle over fetaostolje i begge formene. Sørg for at du får med deg krydderet som ligger i bunnen av glasset. Del fetaosten i to og dytt disse lett ned i deigen. Strø maldonsalt på toppen.
- Stekes på midterste rille i 25-30 minutter. Sjekk underveis.
Hei☺️ Kan jeg droppe pofiber? Eller erstatte med noe annet?
Hei, muligens at det kan erstattes av havrefiber eller sesammel, men jeg har ikke testet det selv. Så du må bare eksperimentere og se hvordan det går 🙂
Prøvde meg på denne oppskriften. Hadde ikke brødform, så brukte en ildfast form isteden. Følte den ble veldig kompakt. På bildet ser det mer luftig ut. Kan den ha blitt for kompakt fordi den ble for tykk?
Hei, det kan være en årsak. Men prøv også neste gang å ha i litt mer bakepulver. Du får du mer luft i brødet 🙂