Lavkarbo mini suksessterter





Mini suksessterte, en liten godbit til enhver søtmoms!

Dette innlegget inneholder reklame i form av linker til samarbeidspartnere. Oppskrift i samarbeid med tights.no

Suksesstertekjeks er en oppskrift til deg som elsker gul krem og som vil ha mest av dette i kombinasjon med en liten kjeksbunn. Kjeksene er saftig og smakes supergodt. Oppskriften er også enkel å få til, selv for en uerfaren baker.

Mini suksessterter er også glutenfri.

Vil du ha inspirasjon til andre digge oppskrifter med gul krem? Lavkarbo dobbel suksessterte, lavkarbo suksessterte og lavkarbo gule bomber er tre populære oppskrifter med gul krem.

Lavkarbo mini suksessterte

Litt om ingrediensene

Som søtning har vi brukt finesse bakesukker. Du kan bruke den søtningen du foretrekker. Bakesukkr eller Monster TagaSøtt anbefales også. Ønsker du å bruke for eksempel sukrinmelis bør du smake deg frem til rett mengde søtning. For mye sukrin kan gi bismak.

Du kan male mandler selv dersom du ønsker grovere kjeks. Vi syntes kjeksene blir mer saftig med mandelmel enn med malte mandler. Men dette er en smakssak.

For å få vaniljesmak på den gule kremen har vi tilsatt vaniljepulver. VI bruker ekte vaniljepulver og ikke vaniljesukker. Du kan også bruke vaniljeekstrakt dersom du ønsker det.

Prøv gjerne med noen dråper romessens i den gule kremen for variasjon i smaken.

Lavkarbo mini suksessterte

Vil du har inspirasjon til mer lavkarbo matlaging? du finner mange oppskrifter her.

Lavkarbo mini suksessterte

Lavkarbo mini suksessterte

5 fra 4 stemmer
Pin Vurdering
Tid: 2 timer 30 minutter
Antall: 1 batch (1 batch gir 25 stk.)

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)

Kalorier: 126kcal | Karbohydrater: 0,9g | Protein: 3,3g | Fett: 11,2g
Allergener
Egg
Melk
Nøtter

Oppskrift av omhelse.no

Ingredienser

Gul krem

  • 3 eggeplommer
  • 90 g Finesse bakesukker
  • 125 g kremfløte
  • 125 g romtemperert meierismør
  • 1 krm vaniljepulver (ikke vaniljesukker)

Kjeksbunn

Fremgangsmåte

Gul krem

  • Varm eggeplommer, søtning og fløte i en kjele. Varmes sakte opp til kokepunktet mens du rører. Dersom du ikke rører vil kremen klumpe seg. Rør helt frem til du ser at vaniljekremen tykner. Dette tar ca. 20 minutter.
  • Ta kjelen vekk fra varmen og tilsett vaniljepulver og smør. Rør helt til alt smøret er smeltet.
  • Sett vaniljekremen i kjøleskap i minimum to timer slik at den tykner. Dersom kremen er rennende etter to timer kan du piske den forsiktig med en visp eller miksmaster. Pass på så du ikke får smørkonsistens. Dette går fort.
  • Fyll den gule kremen i en sprøytepose og sprøyt ut ønsket mengde gul krem på de små kjeksbunnene.

Kjeksbunn

  • Sett ovnen på over- og undervarme på 180 grader.
  • Pisk eggehviten stiv. Sørg for at det ikke inneholder rester fra eggeplommen i bakebollen med eggehviten, da blir den ikke stiv.
  • Tilsett søtning og pisk videre i ett par minutter.
  • Vend mandelmel forsiktig inn i massen.
  • Dekk bakebrettet med bakepapir. Rull en liten deigball mellom hendene og trykk den litt flat før du legger den på stekebrettet. Kjeksene kan ligge tett da de ikke hever.
  • Stekes på midterste rille i ovnen i ca. 14 minutter. De skal bli gylden på toppen. Avkjøl kjeksbunnene helt før du topper de med gul krem.
  • Smelt sukkerfri sjokolade over vannbad og sirkle dette over den gule kremen.

5 from 4 votes (4 ratings without comment)

Legg igjen en kommentar

Vurdering av oppskrift




Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.





Start typing and press Enter to search