Lavkarbo ostekake med gelélokk – sitron





Lavkarbo ostekake med gelélokk, syrlig og søt kake med sitron og appelsinsmak!

Dette innlegget inneholder reklame i form av linker til samarbeidspartnere. Oppskrift i samarbeid med tights.no

Ostekake elsker de fleste. Det gjør også vi, og syntes derfor vi trengte flere varianter i samlingen vår. Vi har derfor laget en lavkarbo ostekake med gelélokk, med smak av sitron og appelsin.

Kaken har mandel- og peanøttbunn, sitronostekrem og hjemmelaget appelsingelé på toppen. Det er også mulig å kjøpe ferdig sukkerfri gelé på butikken. De fleste butikker selger dette nå. Du finner også sukkerfri gelé på tights.no.

Vi har brukt finesse bakesukker som søtning i denne kaken. Du kan lese mer om de ulike søtstoffene her.

Lavkarbo sitron ostekake med gelélokk

Hvilke bunn foretrekker du?

Du kan enkelt variere smaken i denne kaken ved å endre bunnen. I denne kaken har vi brukt malte mandler og salte peanøtter. Vi liker bunnen veldig godt og syntes de salte peanøttene smaker veldig godt i denne kaken!

Er du glad i hasselnøtt og vil bruke dette i kakebunnen finner du en alternativ oppskrift på bunn her.

Lavkarbo sitron ostekake med gelélokk

Vi har også oppskrift på en veldig populær lavkarbo ostekake som lages direkte i glass. Du finner oppskriften her. Har du lyst å prøve deg på en med jordbærsmak, har vi en god oppskrift som du finner her. Er du glad i smaken av kaffe mocca, finner du en versjon med den gode kaffesmaken her.

Vi har forresten oppskrift på mange andre lavkarbo kaker her.

Lavkarbo sitron ostekake med gelélokk

Lavkarbo sitron ostekake med gelélokk

4,74 fra 15 stemmer
Pin Vurdering
Tid: 7 hours
Antall: 1 kake (1 kake gir 12 kakestykker)

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)

Kalorier: 342kcal | Karbohydrater: 2,5g | Protein: 6,1g | Fett: 31,3g
Allergener
Melk
Nøtter
Peanøtter

Oppskrift av omhelse.no

Ingredienser

Nøttebunn

Ostekrem

  • 4 gelatinplater
  • 3 dl kremfløte
  • 150 g kremost
  • 100 g seterrømme
  • 130 g Finesse bakesukker
  • 1 sitron, raspet skall og saften

Gelélokk

  • 6 gelatinplater
  • 2,5 dl vann
  • 1,5 dl solkysset appelsinsaft (Fun light) evt. en annen smak

Fremgangsmåte

Nøttebunn

  • Rist mandler og peanøtter i en tørr stekepanne på høy temperatur i noen minutter. Mal nøttene i en foodprosessor til fint mel.
  • Bland alle ingrediensene til bunnen i en bakebolle.
  • Dekk bunnen av en springform (24 cm i diameter) med bakepapir. Trykk blandingen jevnt ut i formen. Sett i kjøleskap mens du lager ostekrem.

Ostekrem

  • Legg gelatinplatene i en skål med kaldt vann og la ligge i 10 minutter.
  • Pisk kremfløte til krem i en bakebolle. Pisk kremost, seterrømme og søtning til myk krem i en annen bolle. Rør deretter inn den piskede kremfløten.
  • Vask sitronen før du rasper av det ytterste gule skallet. Del sitronen i to og skvis ut sitronsaften. Varm sitronsaft og sitronskall opp til kokepunktet i en kjele. Skru av varmen og rør inn de myke gelatinplatene. Avkjøl til romtemperatur.
  • Pisk sitronsaften inn i ostekremen. Hell kremen over bunnen i kakeformen.
  • Sett kaken i kjøleskap i minimum 3 timer.

Gelélokk

  • Legg gelatinplatene i en skål med kaldt vann og la ligge i 10 minutter.
  • Kok opp vann. Skru av varmen og rør inn de myke gelatinplatene.
  • Bland inn saftkonsentrat. Avkjøl til romtemperatur.
  • Hell den flytenden geléen forsiktig over kaken. Er geleén for varm vil ostemassen flyte opp i gelélaget.
  • Sett kaken i kjøleskap i minst 3 timer, til geléen har stivnet.

Viser 11 kommentarer
  • Unni lindberg braathen
    Svar

    Nå er ostekaken klar for lördagskaffen. Den er jo så god. Jeg bruker fun saft, veldig fornöyd med det.
    Min mann koser seg med 11 kaffen som vi bruker her I Sverige. I morgen blir det å ta med på förmiddags visitt.
    Takk for gode oppskrifter.

  • Nathalie
    Svar

    Hei,
    342kcal for hele kake eller pr 100 gr?

  • Victoria
    Svar

    skal kaken stekes?

    • Robert Helle
      Svar

      Nei. Den skal kun lages slik den står i oppskriften.

  • Nina Dybwad
    Svar

    4 stars
    Fikk denne til morsdagen i dag. Veldig god, likte særlig bunnen med peanøtter som vi også tror er god med noe sjokolademousse-aktig tilbehør. Gele-toppen var pen, men litt kjedelig på smak. Neste gang tror jeg vi legger inn noe mer bær eller lager geleen av sitron/appelsin og ikke bruker FUN saft.

    • Kerstin Kjelstrup-Olsen Barosen
      Svar

      Nydelig citron / gelekake kake 😊🎂 Kan selve bunnen med ostekrem fryses ( unntatt selve gelelokket) ? Jeg brukte noe mindre finessesukker i bunnen 😍🎂

      • Svar

        Tusen takk! Veldig glad for å høre at den falt i smak 🙂 Jeg vil tro at det går helt fint å fryse bare bunnen, men jeg har ikke testet det selv.

    • Audhild Oldernes
      Svar

      Har laget porsjonskaker i silikonformer og satt i fryseren.Tin i kjøleskap.Kjempegode!

4,74 from 15 votes (14 ratings without comment)

Legg igjen en kommentar

Vurdering av oppskrift




Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.





Start typing and press Enter to search