Lavkarbo pitabrød 2.0 (glutenfritt)

Luftige deilige lavkarbo pitabrød 2.0!

Dette innlegget inneholder reklame i form av linker til samarbeidspartnere. Oppskrift i samarbeid med tights.no

Lavkarbo pitabrød i enda bedre utgave! Den gamle oppskriften var laget med en god del linfrømel og etter flere tilbakemeldinger fra dere har vi sett at linfrømel oppfører seg ulikt ut ifra hvilke merke man bruker.

Det blir derfor sårbart med en oppskrift som baseres mye på linfrømel. Vi har derfor utviklet en enda bedre oppskrift og håper du liker resultatet.

Lavkarbo pitabrød 2.0

Lavkarbo pitabrød 2.0

Perfekt oppskrift for deg som spiser lavkarbo men som savner smaken av gatekjøkkenmat. Pitabrød passer til nesten all mat fra Tyrkia og Midtøsten. Du kan servere brødet sammen med en god dipp, prøv for eksempel lavkarbo tzatziki eller lavkarbo kebabdressing.

Du kan også servere disse brødene som nanbrød med smør, hvitløk og koriander. Sjekk ut våre indiske oppskrifter på lavkarbo butter chicken og lavkarbo tandoori.

Lavkarbo pitabrød 2.0

Lavkarbo pitabrød 2.0

Pitabrød er også godt med kebabkjøtt, kebabdressing og salat. Brødet er robust og kan deles på langs og fylles med det du ønsker.

I denne oppskriften har vi brukt en kombinasjon av havrefiber, pofiber og fiberhusk. Alle disse ingrediensene er essensielle og kan ikke utelates eller byttes med noe annet.

Pitabrødene er uten gluten og nøtter.

Lavkarbo pitabrød 2.0

Lavkarbo pitabrød 2.0 (glutenfritt)

5 fra 1 stemme
Pin Vurdering
Tid: 1 hour 45 minutter
Antall: 1 batch (1 batch gir 4 pitabrød)

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)

Kalorier: 217kcal | Karbohydrater: 2,8g | Protein: 11g | Fett: 13g
Allergener
Egg
Melk
Sulfitter

Oppskrift av omhelse.no

Ingredienser

  • 3 egg
  • 200 g gresk yoghurt
  • 1 dl varmt vann
  • 3 ss olivenolje
  • 1 ss eplecidereddik
  • 60 g havrefiber
  • 25 g Fiberhusk (psyllium)
  • 17 g pofiber
  • 2 ts bakepulver
  • 1 ts salt
  • 1 ts Finesse bakesukker evt. bakesukkr, tagatesse, inulin, yaconsirup eller honning*
  • 0,5 ts tørrgjær

Fremgangsmåte

  • Bland alle ingrediensene godt sammen i en bakebolle. Samle deigen i bunnen av bollen og la stå i 15 min.
  • Del deigen i like store deler. Fukt hendene og kjøkkenbenken med litt vann og form til pitabrød på benken. Legg brødene på bakebrett med bakepapir.
  • Sett til heving i 45 min på en lun plass.
  • Sett stekeovnen på over- og undervarme på 180 grader.
  • Stek på midterste rille i stekeovnen i 25-30 min. Avkjøl på rist.
  • Holdbar noen dager i romtemperatur, eller frys ned for lengre holdbarhet.

Kommentar

For å aktivere gjæren må du tilføre drivstoff i form av søtning.
*Honning kan brukes av deg som ikke ønsker å investere i lavkarbo søtning som aktiverer gjæren. Honningen du bruker i denne oppskriften vil "spises" av gjæren, og vil derfor ikke bidra med karbohydrater til det ferdige resultatet. 
Vi anbefaler ikke å bruke honning i et lavkarbo kosthold ellers, men anser det som et godt produkt for å aktivere gjæren. 

Viser 6 kommentarer
  • kristin
    Svar

    Hei
    Kan deigen fryses? Det er favorittdeigen min som jeg mikser og trikser med, men skulle gjerne også ha fryst den før den bakes ut 🙂

  • Eva Rosseland
    Svar

    Hei kan jeg bruke yokos yoghurt av berit Nordstrand

    • Svar

      Hei, det tror jeg skal gå helt fint 🙂

      • Veronica
        Svar

        Dersom man ikke tål havrefiber så bra, finnes det noen alternativer?

        • Svar

          Ofte kan pofiber brukes, men man får jo da et annerledes resultat. I pitabrød kan du forsøke med bambusfiber, men det er mulig du ikke tåler det heller da det også inneholder mye fiber som er det man ofte reagerer på 🙂 Jeg har ikke testet med andre melsorter så her må du bare prøve deg fra 🙂

5 from 1 vote (1 rating without comment)

Legg igjen en kommentar

Vurdering av oppskrift




Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.





Start typing and press Enter to search