Luftige deilige lavkarbo pitabrød 2.0!
Dette innlegget inneholder reklame i form av linker til samarbeidspartnere. Oppskrift i samarbeid med tights.no
Lavkarbo pitabrød i enda bedre utgave! Den gamle oppskriften var laget med en god del linfrømel og etter flere tilbakemeldinger fra dere har vi sett at linfrømel oppfører seg ulikt ut ifra hvilke merke man bruker.
Det blir derfor sårbart med en oppskrift som baseres mye på linfrømel. Vi har derfor utviklet en enda bedre oppskrift og håper du liker resultatet.
Perfekt oppskrift for deg som spiser lavkarbo men som savner smaken av gatekjøkkenmat. Pitabrød passer til nesten all mat fra Tyrkia og Midtøsten. Du kan servere brødet sammen med en god dipp, prøv for eksempel lavkarbo tzatziki eller lavkarbo kebabdressing.
Du kan også servere disse brødene som nanbrød med smør, hvitløk og koriander. Sjekk ut våre indiske oppskrifter på lavkarbo butter chicken og lavkarbo tandoori.
Pitabrød er også godt med kebabkjøtt, kebabdressing og salat. Brødet er robust og kan deles på langs og fylles med det du ønsker.
I denne oppskriften har vi brukt en kombinasjon av havrefiber, pofiber og fiberhusk. Alle disse ingrediensene er essensielle og kan ikke utelates eller byttes med noe annet.
Pitabrødene er uten gluten og nøtter.
Lavkarbo pitabrød 2.0 (glutenfritt)
Pin VurderingNæringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)
Oppskrift av omhelse.no
Ingredienser
- 3 egg
- 200 g gresk yoghurt
- 1 dl varmt vann
- 3 ss olivenolje
- 1 ss eplecidereddik
- 60 g havrefiber
- 25 g Fiberhusk (psyllium)
- 17 g pofiber
- 2 ts bakepulver
- 1 ts salt
- 1 ts Finesse bakesukker evt. bakesukkr, tagatesse, inulin, yaconsirup eller honning*
- 0,5 ts tørrgjær
Fremgangsmåte
- Bland alle ingrediensene godt sammen i en bakebolle. Samle deigen i bunnen av bollen og la stå i 15 min.
- Del deigen i like store deler. Fukt hendene og kjøkkenbenken med litt vann og form til pitabrød på benken. Legg brødene på bakebrett med bakepapir.
- Sett til heving i 45 min på en lun plass.
- Sett stekeovnen på over- og undervarme på 180 grader.
- Stek på midterste rille i stekeovnen i 25-30 min. Avkjøl på rist.
- Holdbar noen dager i romtemperatur, eller frys ned for lengre holdbarhet.
Hei
Kan deigen fryses? Det er favorittdeigen min som jeg mikser og trikser med, men skulle gjerne også ha fryst den før den bakes ut 🙂
Hei, det har jeg ikke testet selv så det vet jeg ikke 🙂
Hei kan jeg bruke yokos yoghurt av berit Nordstrand
Hei, det tror jeg skal gå helt fint 🙂
Dersom man ikke tål havrefiber så bra, finnes det noen alternativer?
Ofte kan pofiber brukes, men man får jo da et annerledes resultat. I pitabrød kan du forsøke med bambusfiber, men det er mulig du ikke tåler det heller da det også inneholder mye fiber som er det man ofte reagerer på 🙂 Jeg har ikke testet med andre melsorter så her må du bare prøve deg fra 🙂