Saftig og fyldig «norsk» langpannepizza!
Dette innlegget inneholder reklame i form av linker til samarbeidspartnere. Oppskrift i samarbeid med tights.no
Klassisk langpannepizza er vår versjon av tradisjonell norsk pizza slik den ofte lages i norske hjem. Vi mener at bunnen skal være tykk og saftig, og at fyllet skal være fyldig og massivt!
Bunnen er laget av en kombinasjon av havrefiber og avfettet linfrømel. Vi syntes denne kombinasjonen er uslåelig og gir smaksrik og saftig bakst.
Vi har også brukt denne kombinasjonen i lavkarbo pitabrød, som du finner oppskrift til her.
Begge disse melsortene er glutenfri og lavkarbo.
Du kan toppe pizzaen med din favoritt topping. Vi har valgt et tradisjonelt fyll; kjøttsaus, revet ost, rødløk, champignon og pizzakrydder, og syntes dette fyllet er typisk for den klassiske langpannepizzaen.
Du finner mange andre lavkarbo pizzavarianter her. I linken finner du alt fra fathead-pizza med mandelmel eller havrefiber og pizzabunn laget med ost og egg eller vegetar blomkålpizza.
Du finner garantert noe du liker!
Klassisk "norsk" langpannepizza i lavkarbo versjon
Pin VurderingNæringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)
Oppskrift av omhelse.no
Ingredienser
Pizzabunn
- 200 g cottage cheese
- 1 egg
- 1 dl vann
- 75 g avfettet linfrømel
- 60 g havrefiber
- 0.5 ts Sukrin gold (kan utelates)
- 1 ts bakepulver
- 0.5 ts salt
- 1 ss eddik
- 1 ss nøytral olje
Topping
- 400 g kjøttdeig
- Pizzasaus
- 200 g revet ost
- 100 g mozzarellakuler
- Champignon
- Rødløk
- Pizzakrydder
Fremgangsmåte
Pizzabunn
- Sett ovnen på over- og undervarme på 200 grader.
- Kjør cottage cheese, egg og vann i en blender eller bruk er stavmikser til å lage en klumpfri masse. Vær nøye og få bort alle klumpene.
- Tilsett de øvrige ingrediensene til pizzabunnen og bruk hendene til å kna deigen til den er fast og smidig. Tilsett mer havrefiber dersom deigen er klissete.
- Legg deigen mellom to bakepapir og kjevle den til en stor pizzabunn. Fjern det øverste bakepapiret og legg bunnen på et bakebrett.
- Stek bunnen midt i ovnen i 17 minutter.
Topping
- Stek kjøttdeig i en stekepanne. Sørg for å hakke kjøttet godt. Hell over pizzasaus. (Mengden pizzasaus tilpasses etter antall pizza du ønsker å lage.)
- Smør kjøttsausen på pizzabunnen. Topp med revet ost og legg over mozzarellakuler, stimlet champignon og rødløk. Strø over pizzakrydder.
- Stekes på midterste rille i ovnen i 14 minutter. La pizzaen hvile i noen minutter før du skjærer i den.
vil gjerne ha info fra dere