Lavkarbo hasselback sellerirot, nydelig godt middagstilbehør!
Hasselback sellerirot smaker like godt som hasselback potet! Forskjellen er at sellerirot er lavkarbo, i motsetning til hva potet er.
Sellerirot er mye mer brukervennlig enn mange tror. Den er også nydelig på smak. Sellerirot inneholder bare 2.8 gram karbohydrater og er derfor en perfekt grønnsak å inkludere i et lavkarbo kosthold.
Det er mye man kan lage av denne roten, her er noen eksempler; sellerirotpuré, bakt sellerirot, sellerirotfries, sellerirotrøsti med mer.
Lager du hasselback sellerirot, kommer du ikke til å savne poteten. Vi lover. Server dette for eksempel til stekt kjøtt eller fisk. Lavkarbo hasselback sellerirot smaker også nydelig til nakkekoteletter i fløtesaus. Du finner oppskriften her.
Ønsker du inspirasjon til andre lavkarbo middager, finner du flere tips her. Vi har også mange gode tips til lavkarbo middagstilbehør, som du finner her.
Hasselback sellerirot (lavkarbo)
Pin VurderingNæringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)
Oppskrift av omhelse.no
Ingredienser
- 2 sellerirot stykker ca. 100 gram per stk.
- 4 ss meierismør
- Tørket timian
- Salt og pepper
Fremgangsmåte
- Sett ovnen på over- og undervarme på 200 grader.
- Rens selleriroten og fjern skallet der hvor dette er skittent. Del selleriroten i biter som tilsvarer ca. 100 gram per stk. Bruk en skarp kniv til å snitte selleriroten fra toppen og nesten helt ned mot bunnen. Snittes på denne måten langs med hele roten. Kutt så tynt som du klarer, uten å kutte gjennom roten.
- Legg de oppkuttede sellerirøttene på hver sin smørklatt i en ildfast form, med snittsiden vendt oppover. Dryss over tørket timian, salt og pepper. Legg en smørklatt på toppen av hver sellerirot.
- Bakes midt i ovnen i 1 time. Underveis i steketiden kan du gjerne øse litt av det smeltede smøret over selleriroten, for et enda mer smaksrikt resultat.