Kanskje den beste avokadosalaten du kommer til å spise?
Dette innlegget inneholder reklame i form av linker til samarbeidspartnere. Oppskrift i samarbeid med tights.no
Lavkarbo avokadosalat er en smaksrik og mektig salat. Salaten inneholder gode fettstoffer fra avokado, egg, fetaost og nøtter.
Det er ikke bare i guacamole avokado egner seg. I et lavkarbo kosthold er dette en super grønnsak å anvende. En mellomstor avokado inneholder ca. 25 gram fett.
I et lavkarbo kosthold ønsker man å redusere inntaket av karbohydrater, og erstatte store deler av energiinntaket fra karbohydrater med fett. Dette er bare én av svært mange grunner for å spise avokado.
Vi toppet denne digge salaten med syltet rødløk, som du finner oppskrift til her. Lavkarbo syltet rødløk lager du raskt også er den klar på bare 30 minutter.
Denne salaten er et godt alternativ for deg som spiser lavkarbo vegetarmat.
Det er alltid godt med brød til salat. Vi har oppskrift på flere ulike lavkarbo brød, som du finner her. Du finner oppskrift på lavkarbo focaccia, lavkarbo olivenbrød, lavkarbo kneippbrød med flere.
Ønsker du mer inspirasjon til lavkarbo matlaging, finner du flere oppskrifter her.
Lavkarbo avokadosalat med syltet rødløk
Pin VurderingNæringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)
Oppskrift av omhelse.no
Ingredienser
Vinaigrette
- 25 g Fun light appelsinsaft konsentrat
- 15 g olivenolje
- 15 g hvitvinseddik
- 5 g balsamicoeddik
- 0,5 ts salt
- 1 klype pepper
Salat
- 2 egg
- 100 g romano salat mix, eller en annen grønn salat
- 0,25 agurk
- 0,25 gul paprika
- 1 stor avokado
- 40 g fetaost i blokk
- Syltet rødløk
- Chiliflak
Karamelliserte valnøtter
- 25 g valnøtter
- 1 ss Sukrin gold
- 0,5 ts salt
Fremgangsmåte
- Bland sammen alle ingrediensene til vinaigretten i en skål.
- Kok egg i ca. 7-8 minutter, slik at de blir hardkokt.
- Stek valnøttene i en tørr stekepanne sammen med salt og Sukrin gold. Stek til nøttene får farge og søtningen har smeltet rundt nøttene.
- Bland vinaigretten godt sammen med den ferdig kuttede romanosalaten. Dander salaten i serveringsskåler.
- Kutt agurk og paprika i små terninger og bland inn i salaten.
- Del avokadoen i to, fjern steinen og ta kjøttet ut av skallet. Kutt avokadokjøttet i tynne skiver og legg over salaten.
- Rens eggene og del i en eggedeler eller med en kniv. Legg over salaten.
- Smuldre fetaosten over salaten. Topp med karamelliserte valnøtter, syltet rødløk og chiliflak etter ønske.