Lavkarbo calzone – innbakt pizza

Dette innlegget inneholder reklame i form av linker til samarbeidspartnere. Oppskrift i samarbeid med tights.no

Lavkarbo calzone, eller innbakt pizza, her servert med hjemmelaget salsa, guacamole og rømme. Du kan fylle calzone med det fyllet du liker og variere smaken ved å eksperimentere med ulikt fyll. Denne kan enkelt lages vegetar ved å bytte ut kjøttet med noe annet.

Hvilken deig er brukt?

Lavkarbo calzone er basert på fathead-deig. Det er gjort noen tilpasninger slik at deigen skal bli lettere å jobbe med. Deigen er også glutenfri og passer derfor perfekt for de som spiser glutenfritt.

Vi har brukt den samme deig til å lage Gresk brød med spinat og fetaost, som du finner oppskrift til her.

Hvorfor bruker vi gjær i denne oppskriften?

Tørrgjær brukes i denne oppskriften fordi det både gir smak til deigen og fordi det faktisk bidrar til en ørliten heving. Hevingen skjer i kombinasjon med eplecidereddik. Syren i eplecidereddik fungerer som en aktivator for gjæren, og bidrar til at gjæren danner karbondioksin slik at deigen hever.

Hva er xanthan gum?

Xanthan gum er en ingrediens som høres verre ut enn den er. Dette er et pulver som er laget av gjæret mais. Xanthan gum er faktisk et rent fiberprodukt, som betyr at det ikke inneholder noen karbohydrater. Fiber går nemlig gjennom tarmen uten at kroppen trekker næringsstoffene fra fibrene opp.

>>> Artikkel om xanthan gum

Fiber er svært gunstig for tarmen og gir næring til tarmbakteriene. Xanthan gum er derfor helt ufarlig og bidrar til å binde væske i deigen, slik at den blir smidig og saftig. Xanthan gum fungerer derfor som en god erstatter for gluten, og har noen av de samme egenskapene, slik at gassen som gjæren danner blir fanget i deigen.

Kan du la være å bruke gjær og xanthan gum?

Du kan faktisk la være å tilsette både xanthan gum og gjær. Dersom du utelater disse ingrediensene trenger du bare ett egg i oppskriften. Du vil fremdeles få gode lavkarbo calzone.

Ønsker du flere lavkarbo oppskrifter finner du det her. 

Lavkarbo calzone

Lavkarbo calzone

Ingen vurderinger enda
Pin Vurdering
Tid: 40 minutter
Antall: 4 calzone

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)

Kalorier: 579kcal | Karbohydrater: 6g | Protein: 35g | Fett: 44g
Allergener
Egg
Melk
Nøtter
Soya
Sulfitter

Oppskrift av omhelse.no

Ingredienser

Bunn

  • 160 gram mozzarellaost revet
  • 70 gram kremost
  • 120 gram mandelmel
  • 1 ss tørrgjær
  • 2 ts xanthangum (fås kjøpt på helsekostforretning)
  • 0.5 ts salt
  • 1 ts eplesidereddik
  • 2 egg

Fyll

  • Lavkarbo pizzasaus
  • 100 gram kjøttdeig
  • 0,25 paprika i terninger
  • 0,25 rødløk i terninger
  • 2 champignon i skiver
  • 100 gram revet ost

Fremgangsmåte

  • Sett ovnen på over- og undervarme på 210 grader.
  • Mozzarella og kremost skal smeltes sammen. Du kan enten gjøre dette i en kjele eller i mikrobølgeovn.
  • Bruker du mikro legger du osten i en bolle og setter dette på maks varme i 1 minutt. Ta ut blandingen og rør godt. Sett inn i mikroen i ytterligere 30 sekunder. Når all osten er flytende er den klar.
  • Bruker du kjele blander du osten og varmer den på medium varme mens du rører. Når osten er smeltet er den ferdig.
  • Finn frem en bakebolle, tilsett mandelmel, tørrgjær, salt og xanthan gum. Bland dette godt sammen.
  • Tilsett egg, osteblandingen og eplesidereddik i bakebollen med det tørre. Rør godt med en miksmaster. Bland til en fast deig. Deigen skal være litt mer klissete enn en hvetedeig, men tilsett mer mandelmel dersom den blir for klissete til at du kan jobbe med den.
  • La deigen hvile i ti minutter på kjøkkenbenken.
  • Del deigen i fire like deler.
  • Legg det ene emnet med deig mellom to bakepapir og kjevle den til pizzabunn tykkelse.
  • Fjern forsiktig bakepapiret fra toppen. Gjør det samme med de resterende deigemnene. Vær obs på at deigen kan klebre seg litt til bakepapiret. Dersom dette gjør det vanskelig å jobbe med deigen kan du smøre litt olje på bakepapiret.
  • Fyll ene halvdel av bunnen med pizzafyll, kjøttdeig, grønnsaker og ost. La det være et lite område ytterst i kanten som ikke fylles med fyll. Brett halvdelen med deig over fyllet. Her kan det være en fordel å bruke bakepapiret til å brette det over. Løft forsiktig av bakepapiret når deigen er lagt over. Smør hendene med litt olje dersom du må hjelpe til med hendene. Bruk en gaffel og trykk deigen sammen i kanten med tuppen på gaffelen, slik at du får et fint trykkmønster rundt hele kanten.
  • Gjør det samme med de andre deigemnene.
  • Pensle deigen med oljen eller med et pisket egg.
  • Stekes midt i ovnen i ca. 15 minutter. Følg med underveis og ta de ut når de er gylden.

Kommentar

Denne oppskriften passer perfekt sammen med guacamole, hjemmelaget salsa og rømme.
 

Recent Posts

Legg igjen en kommentar

Vurdering av oppskrift




Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Start typing and press Enter to search