Lavkarbo fiskepinner
Lavkarbo fiskepinner med smaken av parmesanost. Fiskepinner er veldig enkelt å lage også smaker det mye bedre enn fiskepinner fra butikk. Denne oppskriften er også glutenfri.
Blandingsforholdet til paneringsblandingen er vist i ca. mål, da dette varier ut i fra hvilke størrelse du ønsker på fiskepinnene. Bland mer hvis du trenger det.
Du kan enten steke fiskepinnene i en stekepanne med rikelig smør, eller i ovnen. Dersom du steker de i stekepannen anbefales det at du ikke fyller stekepannen, men heller steker litt av gangen. Dersom du ønsker magre fiskepinner anbefales det at du steker dem i stekeovnen.
Lavkarbo fiskepinner smaker veldig godt sammen med en enkel salat og remulade. Du kan også servere fiskepinner til blomkålpuré eller sellerirotpuré.
Vil du ha oppskrift til flere lavkarbomiddager finner du det her.
Lavkarbo fiskepinner
Pin VurderingNæringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)
Oppskrift av omhelse.no
Ingredienser
- 600 g torskefilet
- 2 egg
- 6 ss mandelmel
- 2 ss parmesanost (utelates for melkefri rett)
- 10 stk baconsvor knust i blender
- Salt og pepper
Fremgangsmåte
- Sett ovnen på over- og undervarme på 200 grader.
- Del torsken i ønsket størrelse. Tørk lett av fisken med kjøkkenpapir.
- Pisk egget i en bolle.
- Knus baconsvor i en blender og bland dette sammen med mandelmel, parmesanost og litt salt og pepper.
- Dekk et bakebrett med bakepapir.
- Vend fisken først i egget, så i mandelmelblandingen. Legg fiskepinnen på bakepapiret. Gjør dette med alle fiskepinnene.
- Du kan eventuelt steke fiskepinnene i en stekepanne.
- Stekes på midterste rille i ovnen i 15-20 minutter. Følg med underveis og ta fiskepinnene ut når de er sprø på utsiden.