Sjokoladeknekk med karamelliserte peanøtter og lakriskaramell
Dette innlegget inneholder reklame i form av linker til samarbeidspartnere. Oppskrift i samarbeid med tights.no
Lavkarbo sjokoladebark/sjokoladeknekk lager du på kort tid også smaker det veldig godt. Sjokoladeknekk er genialt å lage når du har litt rester av hjemmelaget snop som du kan bruke som strøssel.
Eksempel på strøssel kan være kokosmasse, frysetørkede bær, nøtter av ulike slag, brente mandler, fox, nox, eller kakestrøsse uten sukker.
Ulike tilberedningsmåter
Det er flere måter å lage sjokoladeknekk på. Du kan enten legge sjokoladeplatene på et bakepapir og smelte sjokoladen i ovnen, slik denne oppskriften viser.
Eller så kan du smelte de ulike sortene sjokolade over vannbad og sirkle sjokoladen i det mønsteret du ønsker på et bakepapir. Strø deretter over ønsket topping og sett til avkjøling.
Sjekk gjerne ut vår oppskrift på sjokoladeknekk med hasselnøtt og appelsin eller lavkarbo sjokoladetrøfler.
Ingredienser
Topping
Fremgangsmåte
- Sett stekeovnen på over- og undervarme på 50 grader.
- Dekk et bakebrett med bakepapir. Legg sjokoladene inntil hverandre på brettet.
- Stek på midterste rille i ovnen i ca. 20 min. Når all sjokoladen har smeltet er den klar. De ulike fargene har ulikt smeltepunkt, så sjekk alle før du tar brettet ut av ovnen.
- Grovhakk karamelliserte peanøtter og kutt karamell i små terninger.
- Dra en bakenål eller lignende gjennom den smeltete sjokoladen for å lage strukturer i sjokoladen.
- Dryss over toppingen.
- Legg bakepapiret med den smeltede sjokoladen over på et skjærebrett og sett til avkjøling i kjøleskapet.
- Knekk opp og nyt!