Chiapudding med kaffe- og sjokoladesmak, en skikkelig deilig frokost!
Har du lyst på noe veldig godt, men fremdeles spise noe sunt? Da anbefaler vi denne deilige kaffe og sjokolade chiapuddingen, servert med rømme, jordbærsaus, bær og frokostblanding.
Er du usikker på hvorfor du bør spise chiafrø? Chiafrø regnes som supermat og inneholder for eksempel 30% mer antioksidanter enn blåbær. Chiafrø er også rikere på omega-3 enn laksefilet. Spiser du to ss chiafrø får du også i deg en kalsiummengde som tilsvarer flere glass melk. Én ss chiafrø inneholder så mye som 5 gram fiber som bidrar til å holde ett jevnt blodsukkernivå. Vi håper vi klarte å overbevise deg om å spise denne supermaten.
Vil du test en annen type chiagrøt? Prøv fluffy chiapudding med sjokoladesmak, chiapudding med dalgonakrem, chiapudding med sitron og bringebær eller chiapudding med skogsbær.
OPPSKRIFT PÅ CHIAPUDDING MED KAFFE- OG SJOKOLADESMAK
Pin Vurdering Print RecipeNæringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)
Oppskrift av omhelse.no
Ingredienser
Ingredienser pudding
- 0.5 ts instant kaffe
- 1 ss varmt vann
- 1 ts kakaopulver
- 3 ss chiafrø
- 1.5 dl kokosmelk (ikke lett)
- 0.5 dl vann
- 1 ts vaniljesukkr (kan utelates)
Toppingforslag
- 50 gram jordbær fryst eller fersk
- 1 ss rømme
- Kokosflak/kokosmasse
- Hjemmelaget lavkarbo frokostblanding
Fremgangsmåte
- Løs opp kaffepulveret i varm vann. Tilsette kaffen i en skål og rør inn sjokoladepulver.
- Rist kokosmelken godt før du åpner den, slik at kokosfettet blander seg inn i kokosmelken.
- Bland de øvrige ingrediensene i skålen og rør godt. Puddingen blir fastere etter at den har fått svelle. Sett blandingen i kjøleskap i minimum tre timer.
- Kjør jordbær eller andre bær i en blender.
- Legg først rømme i en skål, fyll på med chiapudding og topp med jordbærsaus. Topp med friske bær og lavkarbo frokostblanding.