Lavkarbo chiapudding med kaffe- og sjokoladesmak

Chiapudding med kaffe- og sjokoladesmak, en skikkelig deilig frokost!

Har du lyst på noe veldig godt, men fremdeles spise noe sunt? Da anbefaler vi denne deilige kaffe og sjokolade chiapuddingen, servert med rømme, jordbærsaus, bær og frokostblanding.

Er du usikker på hvorfor du bør spise chiafrø? Chiafrø regnes som supermat og inneholder for eksempel 30% mer antioksidanter enn blåbær. Chiafrø er også rikere på omega-3 enn laksefilet. Spiser du to ss chiafrø får du også i deg en kalsiummengde som tilsvarer flere glass melk. Én ss chiafrø inneholder så mye som 5 gram fiber som bidrar til å holde ett jevnt blodsukkernivå. Vi håper vi klarte å overbevise deg om å spise denne supermaten.

Vil du test en annen type chiagrøt? Prøv fluffy chiapudding med sjokoladesmak, chiapudding med dalgonakrem, chiapudding med sitron og bringebær eller chiapudding med skogsbær.

Chia pudding med kaffe og sjokolade

OPPSKRIFT PÅ CHIAPUDDING MED KAFFE- OG SJOKOLADESMAK

Skriv ut Pin Vurdering
Tid: 3 hrs
Antall: 1 porsjon

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet)

Kalorier: 494kcal | Karbohydrater: 4g | Protein: 11g | Fett: 44g
Allergener
Melk

Oppskrift av omhelse.no

INGREDIENSER

Ingredienser pudding

  • 0.5 ts instant kaffe
  • 1 ss varmt vann
  • 1 ts kakaopulver
  • 3 ss chiafrø
  • 1.5 dl økologisk kokosmelk fullfett
  • 0.5 dl vann
  • 1 ts vaniljesukkr (kan utelates)

Toppingforslag

FREMGANGSMÅTE

  • Løs opp kaffepulveret i varm vann. Tilsette kaffen i en skål og rør inn sjokoladepulver.
  • Rist kokosmelken godt før du åpner den, slik at kokosfettet blander seg inn i kokosmelken.
  • Bland de øvrige ingrediensene i skålen og rør godt. Puddingen blir fastere etter at den har fått svelle. Sett blandingen i kjøleskap i minimum tre timer.
  • Kjør jordbær eller andre bær i en blender.
  • Legg først rømme i en skål, fyll på med chiapudding og topp med jordbærsaus. Topp med friske bær og lavkarbo frokostblanding.

Andre varianter av chiapudding

Recent Posts

Legg igjen en kommentar

Vurdering av oppskrift




Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Start typing and press Enter to search