Chiapudding med dalgonakrem

I denne oppskriften har vi blandet chiapudding med dalgonakrem. Noe som ble en utsøkt kombinasjon. Smak deg frem med ønsket mengde dalgonakrem i puddingen. Topp med dine favorittbær.

Er du usikker på hvorfor du bør spise chiafrø? Chiafrø regnes som supermat og inneholder for eksempel 30% mer antioksidanter enn blåbær.

Chiafrø er også rikere på omega-3 enn laksefilet. Spiser du to ss chiafrø får du også i deg en kalsiummengde som tilsvarer flere glass melk. Én ss chiafrø inneholder så mye som 5 gram fiber som bidrar til å holde ett jevnt blodsukkernivå. Vi håper vi klarte å overbevise deg om å spise denne supermaten.

Det finnes flere måte å få i seg chiafrø på. Du kan knuse frøene og bruke det i bakst, knekkebrødblanding, kornblanding, smoothie, eller lage en deilig lavkarbo chiapudding, slik som vi har gjort.

Dette er en nydelig frokost. Det er faktisk så godt at du til og med kan servere det som dessert.

Chiapudding blandes raskt sammen, men må svelle i kjøleskap i en times tid. Svelletiden varierer ut i fram hvilke væske du tilfører. Du kan bruke kokosmelk, mandelmelk, vann, kumelk, soyamelk etc. Kokosmelk gir en kremig og lavkarbo chiapudding.

  • Pers: 1
  • Tid: 1-2 time
  • Nivå: Lett
Ingredienser chiapudding
  • 2 ss chiafrø
  • 2 dl økologisk kokosmelk (ikke lett)
  • 1 klype økologisk vaniljepulver (kan droppes)
Ingredienser dalgonakrem
  • 2 ss frysetørret kaffe/Instant kaffe
  • 2 ss varmt vann
  • 2 strøkne ss tagatesse
Topping forslag
  • Bjørnebær
  • Kokosmasse
  • Sitronmelisse
Fremgangsmåte
  1. Rist kokosmelken godt, slik at fettet blander seg godt inn i melken. Bland chiafrø, kokosmelk og vaniljepulver i en skål eller plastboks. Lager du den direkte i en plastboks med lokk kan du enkelt ta puddingen med deg som nistemat.
  2. Puddingen vil være flytende frem til frøene har begynt å svelle. Dette tar opp til 30 minutter. Sett chiapuddingen i kjøleskapet og la den stå der frem til du skal spise den, tidligst innen 30 minutter. Den kan gjerne stå over natten i kjøleskapet.
  3. Lag dalgonakaffekrem ved å blande samme 2 ss frysetørret kafe/Instant kaffe, 2 ss varmt vann og 2 strøkne ss tagatesse. Bruk en miksmaster eller lignende og bland dette sammen slik at det blir en tykk krem.
  4. Smak til med en ss dalgonakrem i chiapuddingen, og tilsett gjerne mer dersom du liker den sterk.
  5. Chiapudding med dalgonakrem smaker godt med friske bær på toppen.

Chiapudding med dalgonakrem og bjørnebør!

Recommended Posts

Start typing and press Enter to search