Lavkarbo chiapudding med dalgonakrem





Chiapudding med dalgonakrem

I denne oppskriften har vi blandet chiapudding med dalgonakrem. Noe som ble en utsøkt kombinasjon. Smak deg frem med ønsket mengde dalgonakrem i puddingen. Topp med dine favorittbær.

Er du usikker på hvorfor du bør spise chiafrø? Chiafrø regnes som supermat og inneholder for eksempel 30% mer antioksidanter enn blåbær.

Chiafrø er også rikere på omega-3 enn laksefilet. Spiser du to ss chiafrø får du også i deg en kalsiummengde som tilsvarer flere glass melk. Én ss chiafrø inneholder så mye som 5 gram fiber som bidrar til å holde ett jevnt blodsukkernivå. Vi håper vi klarte å overbevise deg om å spise denne supermaten.

Det finnes flere måte å få i seg chiafrø på. Du kan knuse frøene og bruke det i bakst, knekkebrødblanding, kornblanding, smoothie, eller lage en deilig lavkarbo chiapudding, slik som vi har gjort.

Dette er en nydelig frokost. Det er faktisk så godt at du til og med kan servere det som dessert.

Chiapudding blandes raskt sammen, men må svelle i kjøleskap i en times tid. Svelletiden varierer ut i fra hvilke væske du tilfører. Du kan bruke kokosmelk, mandelmelk, vann, kumelk, soyamelk etc. Kokosmelk gir en kremig og lavkarbo chiapudding.

Siste oppskrifter

   

Chiapudding med dalgona

OPPSKRIFT PÅ CHIAPUDDING MED DALGONAKREM

4.50 fra 2 stemmer
Pin Vurdering
Tid: 3 timer
Antall: 1 porsjon

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)

Kalorier: 380.6kcal | Karbohydrater: 2.4g | Protein: 8.1g | Fett: 31.6g
Allergener
Ingen

Oppskrift av omhelse.no

Ingredienser

Chiapudding

  • 3 ss chiafrø
  • 1 dl økologisk kokosmelk fullfett
  • 1 dl vann
  • 1 ts vaniljesukkr evt. en annen søtning

Dalgonakrem

  • 2 ss frysetørret kaffe/Instant kaffe
  • 2 ss varmt vann
  • 2 ss finesse bakesukker evt. en annen søtning

Toppingforslag

  • Bjørnebær
  • Kokosmasse
  • Sitronmelisse

Fremgangsmåte

  • Rist kokosmelken godt, slik at fettet blander seg inn i melken. Bland chiafrø, kokosmelk, vann og vaniljesukkr i en skål eller plastboks.
  • Puddingen vil være flytende frem til frøene har begynt å svelle. Dette tar minimum 3 timer. Sett chiapuddingen i kjøleskapet og la den stå der frem til du skal spise den, gjerne over natten.
  • Lag dalgona kaffekrem ved å blande samme frysetørret kaffe/Instant kaffe, varmt vann og søtning i en bolle. Bruk en miksmaster og pisk dette slik at du får en tykk krem. Dette tar ca. fem minutter.
  • Smak til med 1 ss dalgonakrem i chiapuddingen, og tilsett mer etter smak.
  • Chiapudding med dalgonakrem smaker godt med friske bær, sitronmelisse og kokosmasse på toppen.

Andre varianter av chiapudding

Legg igjen en kommentar

Vurdering av oppskrift




Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Start typing and press Enter to search