Lavkarbo chiapudding med sitronsmak og bringebær- og lakrissaus

Chiapudding med sitronsmak, servert med bringebær- og lakrissaus!

I denne oppskriften har vi laget en syrlig og søt chiapudding med sitronsmak. Vi har helt over en nydelig bringebær- og lakrissaus, som ble en utsøkt kombinasjon.

Er du usikker på hvorfor du bør spise chiafrø? Chiafrø regnes som supermat og inneholder for eksempel 30% mer antioksidanter enn blåbær.

Chiafrø er også rikere på omega-3 enn laksefilet. Spiser du to ss chiafrø får du også i deg en kalsiummengde som tilsvarer flere glass melk. Én ss chiafrø inneholder så mye som 5 gram fiber som bidrar til å holde ett jevnt blodsukkernivå. Vi håper vi klarte å overbevise deg om å spise denne supermaten.

Det finnes flere måte å få i seg chiafrø på. Du kan knuse frøene og bruke det i bakst, knekkebrødblanding, kornblanding, smoothie, eller lage en deilig lavkarbo chiapudding, slik som vi har gjort.

Dette er en nydelig dessert som er så sunn at du gjerne kan spise den til frokost eller lunsj.

Chiapudding blandes raskt sammen, men må svelle i kjøleskap i en times tid. Svelletiden varierer ut i fra hvilke væske du tilfører. Du kan bruke kokosmelk, mandelmelk, vann, kumelk, soyamelk etc. Kokosmelk gir en kremig og lavkarbo chiapudding.

Chiapudding med sitronkrem

OPPSKRIFT PÅ CHIAPUDDING MED SITRONSMAK

Skriv ut Pin Vurdering
Tid: 3 hrs
Antall: 1 porsjon

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet)

Kalorier: 567kcal | Karbohydrater: 11g | Protein: 12g | Fett: 48g
Allergener
Melk

Oppskrift av omhelse.no

INGREDIENSER

  • 3 ss chiafrø
  • 1.5 dl økologisk kokosmelk fullfett
  • 0.5 dl vann
  • 1 toppet ss kremost
  • 0,5 sitron
  • 2 ts sukrinmelis eller annen søtning

Topping forslag

Toppingforslag

FREMGANGSMÅTE

  • Rist kokosmelken, slik at fettet fordeler seg i melken. Bland chiafrø, kokosmelk, vann og kremost, saften og raspet skall fra sitron og sukrinmelis i en skål eller boks. Pisk dette godt sammen.
  • Puddingen vil være flytende frem til frøene har begynt å svelle. Dette tar minimum 3 time. Sett chiapuddingen i kjøleskap og la den stå der frem til du skal spise den, gjerne over natten.
  • Kok opp frosne bringebær og tilsett sukrinmelis og lakrisrotpulver. Kjør blandingen i en blender. Ønsker du å fjerne frøene fra bærsausen kan du sile sausen gjennom en tesil. Bruk en spiseskje til å presse sausen gjennom silen.
  • Hell bringebær- og lakrissausen over chiapuddingen.

Kommentar

Dander gjerne med sitronmelisse og evt. med hakkede brente nøtter. Du finner oppskrift til brente nøtter her.

Andre varianter av chiapudding

Recent Posts

Legg igjen en kommentar

Anmeldelse av oppskrift




Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Start typing and press Enter to search