Chiapudding med sitronsmak, med bringebær- og lakrissaus

Chiapudding med sitronsmak, servert med bringebær- og lakrissaus!

I denne oppskriften har vi laget en syrlig og søt chiapudding med sitronsmak. Vi har helt over en nydelig bringebær- og lakrissaus, som ble en utsøkt kombinasjon.

Er du usikker på hvorfor du bør spise chiafrø? Chiafrø regnes som supermat og inneholder for eksempel 30% mer antioksidanter enn blåbær.

Chiafrø er også rikere på omega-3 enn laksefilet. Spiser du to ss chiafrø får du også i deg en kalsiummengde som tilsvarer flere glass melk. Én ss chiafrø inneholder så mye som 5 gram fiber som bidrar til å holde ett jevnt blodsukkernivå. Vi håper vi klarte å overbevise deg om å spise denne supermaten.

Det finnes flere måte å få i seg chiafrø på. Du kan knuse frøene og bruke det i bakst, knekkebrødblanding, kornblanding, smoothie, eller lage en deilig lavkarbo chiapudding, slik som vi har gjort.

Dette er en nydelig dessert som er så sunn at du gjerne kan spise den til frokost eller lunsj.

Chiapudding blandes raskt sammen, men må svelle i kjøleskap i en times tid. Svelletiden varierer ut i fra hvilke væske du tilfører. Du kan bruke kokosmelk, mandelmelk, vann, kumelk, soyamelk etc. Kokosmelk gir en kremig og lavkarbo chiapudding.

Chiapudding med sitronsmak

omhelse.no

  • Pers: 1
  • Tid: 1-2 time
  • Nivå: Lett
Ingredienser
  • 3 ss chiafrø
  • 2 dl økologisk kokosmelk (ikke lett)
  • Saften fra 1/2 sitron
  • Revet skall fra 1/2 sitron
  • 2 ts sukrin melis (eller annen søtning)
  • Ønsker du gul pudding, tilsett 1 eggeplomme
Topping forslag
  • 75 – 100 gram frosne bringebær
  • 1-2 ts sukrin melis (eller annen søtning)
  • 1 ss lakrisrotpulver (kan utelates)
  • Evt. sitronmelisse som pynt
  • Evt. hakkede brente nøtter 
Fremgangsmåte
  1. Rist kokosmelken godt, slik at fettet blander seg godt inn i melken. Bland chiafrø, kokosmelk, saften og raspet skall fra 1/2 sitron, sukrin melis og evt. eggeplomme i en skål eller plastboks.
  2. Puddingen vil være flytende frem til frøene har begynt å svelle. Dette tar opp til 30 minutter. Sett chiapuddingen i kjøleskapet og la den stå der frem til du skal spise den, tidligst innen 30 minutter. Den kan gjerne stå over natten i kjøleskapet.
  3. Kok opp frosne bringebær og tilsett sukrin melis og lakrisrotpulver. Bland til dette er helt oppløst. Kjør blandingen i en blender, slik at den blir klumpfri. Ønsker du å fjerne frøene fra bærsausen kan du sile sausen gjennom en tesil. Bruk en spiseskje til å presse sausen gjennom silen.
  4. Hell bringebær- og lakrissausen over chiapuddingen. Dander gjerne med sitronmelisse og evt. med hakkede brente nøtter. Du finner oppskrift til brente nøtter her.
Recent Posts

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Start typing and press Enter to search