Lavkarbo rundstykker, like gode som hvetebakst?
Dette innlegget inneholder reklame i form av linker til samarbeidspartnere. Oppskrift i samarbeid med tights.no
Lavkarbo rundstykker er en oppskrift som ble til da vi eksperimenterte med den velkjente fathead-pizzadeigen. Du finner fathead-oppskriften her. Fathead er en enkel oppskrift og disse rundstykkene er derfor enkle og raske å lage. Du trenger også få ingredienser.
Vi har kaldt disse rundstykkene for lavkarbo middagsrundstykker fordi vi syntes de passer skikkelig godt til en suppe eller en gryte. Grunnen for dette er at de har en mild sødme, mye likt loff. Du kan selvsagt spise disse rundstykkene med godt pålegg, dersom du foretrekker det.
Som du ser inneholder deigen havrefiber. Dette inneholder 0 gram karbohydrater og fås kjøpt på tights.no, eller på utenlandske nettbutikker.
Denne oppskriften er glutenfri.
For å «sprite opp» rundstykkene kan du gjerne strø over for eksempel valmuefrø eller sesamfrø i ulike farger. Du kan også pensle de med egg eller olje, for en mer glinsende overflate.
Disse lavkarbo rundstykkene kan fryses og tas opp når det trengs eller oppbevares i en brødpose enten på kjøkkenbenken eller i kjøleskapet.
Vi har laget ulike varianter av denne bunnen, for eksempel lavkarbo minibaguetter, lavkarbo calzone, lavkarbo gresk brød med spinat og fetaost og denne deilige lavkarbo biffpizzaen.
Lavkarbo lyse middagsrundstykker (glutenfritt)
Pin VurderingNæringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)
Oppskrift av omhelse.no
Ingredienser
- 2 dl mandelmel (ikke fettredusert)
- 1 dl havrefiber (0 gram karbohydrater)
- 1 ts bakepulver strøken
- 0,25 ts salt
- 100 g kremost
- 175 g mozzarellaost revet
- 1 egg
- 1 ts eplesidereddik
Fremgangsmåte
- Sett ovnen på over- og undervarme på 180 grader.
- Bland mandelmel, havrefiber, bakepulver og salt i en bakebolle.
- Kremost og revet ost skal smeltes sammen. Du kan enten gjøre dette i en kjele eller i mikrobølgeovn. Bruker du mikro legger du osten i en bolle og setter dette på maks varme i ett minutt i mikro. Ta ut blandingen og rør godt. Sett inn igjen i mikroen i ytterligere 30 sekunder. Når all osten er flytende er den klar. Bruker du kjele varmer du osten på medium temperatur mens du rører. Når osten er smeltet er den klar.
- Tilsett egg, eddik og den flytende osteblandingen i bakebollen. Bland godt, gjerne med en miksmaster med spiralender. Bland til en fast deig.
- Legg bakepapir på et stekebrett. Form seks like rundstykker med hendene.
- Stekes midt i ovnen i ca. 15 minutter. Følg med underveis og legg gjerne et bakepapir over rundstykkene dersom de blir brun på toppen før steketiden er over.
Mine ble veldig små, hevet nesten ikke. Kan være at det ble for mye av det tørre, er veldig vanskelig å bruke dl mål på tørre ingredienser, siden det ofte siger sammen og man derfor har i mer for å nå opp til mengden, er det mulig å endre til gram?
Det kan vi se om vi får tid til å fikse 🙂
Det hadde vært veldig fint, for de var gode, men ble litt tørr smak 😊
Kjempegode rundstykker, men går det an å ha pofiber eller noe annet i deigen slik at rundstykkene ikke siger så veldig utover? Deigen min er veldig fast i utgangspunktet.
Hei. Ja litt pofiber eller noen ss fiberhusk kan funke.