Chiapudding med skogsbær og frokostblanding, frisk og smaksrik frokost!
Dette innlegget inneholder reklame i form av linker til samarbeidspartnere. Oppskrift i samarbeid med tights.no
Er du usikker på hvorfor du bør spise chiafrø? Chiafrø regnes som supermat og inneholder for eksempel 30% mer antioksidanter enn blåbær. Chiafrø er også rikere på omega-3 enn laksefilet. Spiser du to ss chiafrø får du også i deg en kalsiummengde som tilsvarer flere glass melk. Én ss chiafrø inneholder så mye som 5 gram fiber som bidrar til å holde ett jevnt blodsukkernivå. Vi håper vi klarte å overbevise deg om å spise denne supermaten.
Det finnes flere måte å få i seg chiafrø på. Du kan knuse frøene og bruke det i bakst, knekkebrødblanding, kornblanding, smoothie, eller lage en deilig lavkarbo chiapudding, slik som vi har gjort. Dette er en nydelig frokost. Det er faktisk så godt at du til og med kan servere det som dessert.
Når puddingen er ferdig kan du toppe den med det du liker. For eksempel bær, kokosmasse eller lavkarbo frokostblanding som du finner oppskrift til her.
OPPSKRIFT PÅ CHIAPUDDING MED SKOGSBÆR OG FROKOSTBLANDING
Pin VurderingNæringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)
Oppskrift av omhelse.no
Ingredienser
- 3 ss chiafrø
- 1 dl kokosmelk (ikke lett)
- 1 dl vann
- 1 ts vaniljesukkr (kan utelates)
- 50 g skogsbær fryst
Fremgangsmåte
- Rist kokosmelken godt, slik at fettet blander seg inn i melken. Bland chiafrø, kokosmelk, vann og vaniljesukkr i en skål eller boks.
- Legg skogsbær på toppen av puddingen. Bærene trenger ikke å være tint.
- Puddingen vil være flytende frem til frøene har begynt å svelle. Dette tar minimum 3 timer. Sett chiapuddingen i kjøleskapet og la den stå der frem til du skal spise den, og gjerne over natten.