Søtstoff vs sukker
Har du noen gang startet på et bakeprosjekt, for så å oppdage at du har et annet søtstoff enn det som er brukt i oppskriften?
Da må du finne ut hvor søtt ditt søtstoff er sammenlignet med det i oppskriften. Det må googles og regnes. Det slipper du nå.
Vi har laget en oversikt over de vanligste søtstoffene og hvor søte de er i forhold til sukker, slik at du raskt kan finne ut av dette. Savner du et søtstoff i tabellen så gi oss gjerne beskjed. Håper denne er til hjelp.
Hvor søtt er søtstoffet sammenlignet med sukker:
Søtstoff | Sukker |
---|---|
Allulose | 70% så søtt som sukker |
Erytritol | 70% så søtt som sukker |
Finesse bakesukker | 200% (dobbelt så søtt som sukker) |
Maltitol | 90% så søtt som sukker |
Munkfrukt-esktrakt (produkter med munkfrukt/mogrosider) | Ca 150-200 ganger så søtt |
Stevia (steviol glykosider) | 200-300 ganger så søtt |
Sukrin | 70% så søtt som sukker |
Sukrin:1 | 100% (like søtt som sukker) |
Sukrinmelis | 100% (like søtt som sukker) |
Sukrin gold | 100% (like søtt som sukker) |
Sukrin + | 200% (dobbelt så søtt som sukker) |
Sukrinsirup (alle) | 100% (like søtt som sukker) |
Tagatesse (inkl. Monster) | 200% (dobbelt så søtt som sukker) |
Dambert Tagatesse | 100% (like søtt som sukker) |
Tagatose | 92% så søtt som sukker |
Yaconsirup | Vanligvis ca 70% så søtt |
Sukralose | 600 ganger så søtt som sukker |
De fleste søtstoffprodukter kan kjøpes hos tights.no
Fint om det ble lager utskriftsvennlige oppskrifter
Takk for innspill. Du kan høyreklikke på oppskriften og skrive ut siden. Om du kun vil skrive ut selve fremgangsmåten og ingrediens-listen, kan du velge dette etter du har klikket «skriv ut».