Lavkarbo fluffy chiapudding med sjokoladesmak





Fluffy chiapudding med sjokoladesmak, nydelig konsistens og smak!

Fluffy chiapudding med sjokoladesmak kan spises som frokost, lunsj, kvelds eller som en nydelig og sunnere dessert. Det som gjør denne chiapuddingen fluffy er at kokosmelken piskes med miksmaster i fem minutter, før den setters i kjøleskap. Chiafrøene sveller i kokosmelken og vil stivne etter en times tid i kjøleskapet. Lag gjerne fluffy sjokoladechiapudding kvelden i forveien.

Lavkarbo fluffy chiapudding med sjokoladesmak er både glutenfri og laktosefri.

Er du usikker på hvorfor du bør spise chiafrø? Chiafrø regnes som supermat og inneholder for eksempel 30% mer antioksidanter enn blåbær. Chiafrø er også rikere på omega-3 enn laksefilet. Spiser du to ss chiafrø får du også i deg en kalsiummengde som tilsvarer flere glass melk. Én ss chiafrø inneholder så mye som 5 gram fiber som bidrar til å holde ett jevnt blodsukkernivå. Vi håper vi klarte å overbevise deg om å spise denne supermaten.

Det finnes flere måte å få i seg chiafrø på. Du kan knuse frøene og bruke det i bakst, knekkebrødblanding, kornblanding, smoothie, eller lage en deilig lavkarbo fluffy skololadechiapudding, slik som vi har gjort.

Chiapudding blandes raskt sammen, men må svelle i kjøleskap i en times tid. Svelletiden varierer ut i fram hvilke væske du tilfører. Du kan bruke kokosmelk, mandelmelk, vann, kumelk, soyamelk etc. Kokosmelk gir en kremig og lavkarbo chiapudding.

Fluffy chiapudding med sjokoladesmak

OPPSKRIFT PÅ FLUFFY CHIAPUDDING MED SJOKOLADESMAK

5 fra 3 stemmer
Pin Vurdering
Tid: 3 hours
Antall: 2 porsjoner

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)

Kalorier: 480kcal | Karbohydrater: 3g | Protein: 9g | Fett: 45g
Allergener
Ingen

Oppskrift av omhelse.no

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Bland kokosmelk, kakaopulver og sukrin i en bakeboller. Dersom du bruker en kokosmelk hvor kokosfettet og vannet har skilt seg, kan du fjerne litt av vannet. Änglamark sin økologiske kokosmelk skiller seg ikke.
  • Pisk røren med miksmaster, slik at den blir luftig. Bruk rundt 5 minutter på denne prosessen for å få den så luftig som mulig.
  • Tilsett chiafrø og pisk videre i ett minutt.
  • Hell røren over i serveringsskåler eller i en stor skål og sett kjølig i minst tre timer. La den gjerne stå i kjøleskap over natten.

Kommentar

Server gjerne fluffy chiapudding med sjokoladesmak med et dryss med kokosmasse og dander med de bærene du liker.

Andre varianter av chiapudding

Viser 3 kommentarer
  • Marit
    Svar

    Har veldig lyst til å prøve denne 😍 Er det best om kokosmelken er romtemperatur eller kald når man skal piske den?

  • Eva Lian
    Svar

    5 stars
    Denne puddingen var kjempegod. Vil bli laget flere ganger. Takk for oppskrift. 🙏

5 from 3 votes (2 ratings without comment)

Legg igjen en kommentar

Vurdering av oppskrift




Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.





Start typing and press Enter to search