Fluffy chiapudding med sjokoladesmak, nydelig konsistens og smak!
Fluffy chiapudding med sjokoladesmak kan spises som frokost, lunsj, kvelds eller som en nydelig og sunnere dessert. Det som gjør denne chiapuddingen fluffy er at kokosmelken piskes med miksmaster i fem minutter, før den setters i kjøleskap. Chiafrøene sveller i kokosmelken og vil stivne etter en times tid i kjøleskapet. Lag gjerne fluffy sjokoladechiapudding kvelden i forveien.
Lavkarbo fluffy chiapudding med sjokoladesmak er både glutenfri og laktosefri.
Er du usikker på hvorfor du bør spise chiafrø? Chiafrø regnes som supermat og inneholder for eksempel 30% mer antioksidanter enn blåbær. Chiafrø er også rikere på omega-3 enn laksefilet. Spiser du to ss chiafrø får du også i deg en kalsiummengde som tilsvarer flere glass melk. Én ss chiafrø inneholder så mye som 5 gram fiber som bidrar til å holde ett jevnt blodsukkernivå. Vi håper vi klarte å overbevise deg om å spise denne supermaten.
Det finnes flere måte å få i seg chiafrø på. Du kan knuse frøene og bruke det i bakst, knekkebrødblanding, kornblanding, smoothie, eller lage en deilig lavkarbo fluffy skololadechiapudding, slik som vi har gjort.
Chiapudding blandes raskt sammen, men må svelle i kjøleskap i en times tid. Svelletiden varierer ut i fram hvilke væske du tilfører. Du kan bruke kokosmelk, mandelmelk, vann, kumelk, soyamelk etc. Kokosmelk gir en kremig og lavkarbo chiapudding.
OPPSKRIFT PÅ FLUFFY CHIAPUDDING MED SJOKOLADESMAK
Pin VurderingNæringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)
Oppskrift av omhelse.no
Ingredienser
- 3,5 dl kokosmelk (ikke lett)
- 2 ss kakaopulver
- 2 ss Sukrinmelis
- 0,25 ts vaniljepulver
- 5 ss chiafrø
Fremgangsmåte
- Bland kokosmelk, kakaopulver og sukrin i en bakeboller. Dersom du bruker en kokosmelk hvor kokosfettet og vannet har skilt seg, kan du fjerne litt av vannet. Änglamark sin økologiske kokosmelk skiller seg ikke.
- Pisk røren med miksmaster, slik at den blir luftig. Bruk rundt 5 minutter på denne prosessen for å få den så luftig som mulig.
- Tilsett chiafrø og pisk videre i ett minutt.
- Hell røren over i serveringsskåler eller i en stor skål og sett kjølig i minst tre timer. La den gjerne stå i kjøleskap over natten.
Har veldig lyst til å prøve denne 😍 Er det best om kokosmelken er romtemperatur eller kald når man skal piske den?
Hei, jeg tror den er lettest å piske dersom den står i romtemperatur 🙂
Denne puddingen var kjempegod. Vil bli laget flere ganger. Takk for oppskrift. 🙏