Lavkarbo sprø nacho chips med digg krydder!
Dette innlegget inneholder reklame i form av linker til samarbeidspartnere. Oppskrift i samarbeid med tights.no
Lavkarbo tortillachips er faktisk overraskende enkelt å lage. Med denne oppskriften får du nok chips til å dekke en liten ildfast form med nacho chips, slik at du for eksempel kan lage lavkarbo nachos.
Vi har forsøkt å tilberede chipsen på flere ulike måter, for å komme frem til den metoden som gir den sprøeste chipsen.
Veien til perfekt lavkarbo nacho chips
Vi forsøkte å fritere chipsen én gang, også gjorde vi et forsøk på dobbel fritering. Chipsen får en god smak når den friteres, men vi opplevde at den ble veldig oljete og ikke fullt så sprø som den blir når den stekes i ovnen. Dette er smak og behag. Vi har også forsøkt å først steke chipsen i ovnen for så å fritere den. Det beste resultatet fikk vi når vi stekte chipsen i ovnen som beskrevet i oppskriften under.
For å få dekket chipsen med rikelig med krydderblanding er det viktig at du smører chipsen med olje, slik at krydderet fester seg til oljen. Du gjør dette enkelt ved å tilsette litt olje i en brødpose/lynlåspose og riste chipsen i posen. Dette kan du gjøre både før og etter at chipsen er stekt. Bruk den samme metoden, med brødpose/lynlåspose, til å fordele krydderet utover chipsen.
Vær nøye med å følge med på chipsen i ovnen, slik at den ikke brenner seg. Blir den brun vil den få brent smak, noe som ikke er godt.
Vil du har inspirasjon til andre middagsoppskrifter, finner du mange spennende lavkarbo middagsoppskrifter her.
OPPSKRIFT PÅ LAVKARBO NACHO CHIPS - TORTILLACHIPS
Pin VurderingNæringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)
Oppskrift av omhelse.no
Ingredienser
Nacho chips
- 80 gram fettredusert sesam-mel
- 80 gram havrefiber
- 4 ss fiberhusk
- 2 ts salt
- 0.5 ts xanthan gum
- 1 egg
- 2 dl vann
- 0.5 til 1 dl nøytral olje til pensling
Krydderblanding
- 2 ts paprikakrydder
- 2 ts hvitløkspulver
- 1 ts spisskummen
- 1 ts Sukrinmelis
- 1 ts salt
- 0.5 ts gurkemeie
Fremgangsmåte
- Sett ovnen på over- og undervarme på 175 grader.
- Bland sammen alt det tørre i en bakebolle. Pisk sammen egg og vann før du tilsetter dette i bakebollen. Kna til en fast og jevn deig.
- Pakk deigen inn i plastfolie og legg den i kjøleskap i 10 minutter.
- Kjevl deigen så tynn som mulig på kjøkkenbenken. Bruk et pizzahjul til å skjære deigen i ønsket form. Du kan evt. bruke en rund pepperkakeform.
- Pensle deigen med litt olje før du leggen den på et bakebrett med bakepapir. Du kan evt. helle litt olje i en lynlåspose/brødpose og riste de ferdig uttrykte chipsformene i posen. Chipsen skal ikke ligge oppå hverandre på bakebrettet.
- Stekes på midterste rille i ovnen i 15 - 18 minutter. Kjenn etter at chipsen er sprø før du tar den ut.
- Pensle chipsen med nytt lag med olje eller legg den i posen med olje og rist. Fyll en annen lynlåspose/brødpose med krydderblandingen og tilsett chipsen. Ristes godt slik at all chipsen blir dekket med krydder. Lag mer krydderblanding ved behov.
Kommentar
Alt du trenger til tacoen
Under finner du alle våre taco-relaterte oppskrifter.
Hei. Min deig, ble veldig fast, og delte seg/smuldret. Kan jeg bruke mer vann da?
Hei, da må du tilsette mer væske neste gang 🙂
Hei
Skal det være olje i deigen på nacho chipsene?
Hei,
Oljen som er nevnt i oppskriften er ment til pensling av chipsen. Det skal altså ikke olje i deigen 🙂
Ha en fin dag!