Lavkarbo queso dipp – meksikans ostedipp, perfekt til taco!
Dette er en spennende ostedipp som enkelt røres sammen og smeltes i ovnen. Du får da en saftig og smaksrik ostesaus som kan brukes som dipp eller som fyll i tacoen. Lag for eksempel nachos og hell dippen over kjøttdeigen før servering.
Vi har brukt en blanding av cheddarost og alpeost i denne oppskriften. Du kan kombinere de ostene du liker, så lenge du sørger for at osten du velger er en smelteost.
Velveeta er et godt eksempel på en god smelteost. Det samme gjelder for mozzarella. Du kan selv velge hvor eksklusiv denne dippen skal være. Det skal sies at dippen ikke nødvendigvis blir bedre jo dyrere ost du velger.
Spør deg gjerne frem i ostedisken for råd til gode oster som kan passe i en meksikansk ostedipp.
Vil du ha inspirasjon til andre middagsoppskrifter, finner du mange spennende lavkarbo middagsoppskrifter her.
OPPSKRIFT PÅ LAVKARBO QUESO DIPP
Pin VurderingNæringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)
Oppskrift av omhelse.no
Ingredienser
- 1 dl hjemmelaget salsa evt. kjøpt salsa
- 100 gram chorizo strimlet
- 175 gram cheddarost
- 175 gram mozzarella evt. Alpeost
- 50 gram jalapeno syltet
Fremgangsmåte
- Sett stekeovnen på over- og undervarme på 190 grader.
- Rasp osten og legg den i en ildfast form, sammen med salsa og hakket jalapeno.
- Stek strimlet chorizo i en stekepanne, før du legger chorizo i den ildfaste formen.
- Formen stekes på midterste rille i ovnen i 20 minutter. Rør om et par ganger underveis. Når all osten er smeltet er dippen klar.
Kommentar
Alt du trenger til tacoen
Under finner du alle våre taco-relaterte oppskrifter.