Saftig og smaksrik tacoform, middag til hele familien!
Lavkarbo tacoform med ostesaus, et godt alternativ til taco med skjell og lefser.
Her får du den gode tacosmaken, samtidig som du spiser lavkarbo. Vi anbefaler at du lager ditt eget tacokrydder, dersom du spiser strikt lavkarbo. Dette fordi det er tilsatt sukker og stivelse i de fleste tacokrydderposer du kjøper i butikken.
Oppskrift på hjemmelaget tacokrydder finner du her.
Server gjerne lavkarbo tacoform sammen med en enkel salat, hjemmelaget guacamole og rømme.
Trenger du tips til andre lavkarbo middager, finner du flere oppskrifter her.
Lavkarbo tacoform
Pin VurderingNæringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)
Oppskrift av omhelse.no
Ingredienser
- Meierismør eller olje til steking
- 1 løk
- 1 rød paprika
- 3 champignon
- 400 g kjøttdeig av storfe
- Hjemmelaget tacokrydder
- 1 glass Santa Maria tacosaus (230 g per glass)
- 1 hvitløksfedd
- 300 g creme fraiche
- 150 g Kavli paprikaost på tube
- 150 g revet ost
- 1 ss jalapeno
Serveringsforslag
- Frisk koriander
- Enkel salat
- Guacamole
Fremgangsmåte
- Sett stekeovnen på 200 grader over- og undervarme.
- Kutt løk og paprika i terninger og champignon i tynne skiver.
- Varm smør i en stekepanne til medium temperatur. Stek løk, paprika og champignon i rundt 10 minutter. Hell over i en ildfast form.
- Stek kjøttdeig til det er brunet. Tilsett hjemmelaget tacokrydder og tacosaus. La dette putre i ett minutt. Hell over grønnsakene i formen.
- Bland sammen finhakket hvitløk, Crème Fraîche og paprikaost i en bolle. Rør godt sammen. Hell sausen over kjøttblandingen i den ildfaste formen.
- Strø ost på toppen og legg jalapeno over osten.
- Stek midt i stekeovnen i 15 minutter, til osten er gylden. La formen hvile i noen minutter før den serveres.
- Server tacoform med hakket koriander, en enkel salat og guacamole.
Alt du trenger til tacoen
Under finner du alle våre taco-relaterte oppskrifter.