Nydelige lavkarbo tortillalefser (glutenfritt)

Saftige lavkarbo tortillalefser

Dette innlegget inneholder reklame i form av linker til samarbeidspartnere. Oppskrift i samarbeid med tights.no

Lavkarbo tortillalefser er kanskje akkurat det du savner til tacoen. Disse lefsene er krydret med spisskummen, som gir en skikkelig god smak som passer til taco.

Denne oppskriften på lavkarbo tortillalefser er glutenfri, nøttefri og uten laktose og melkeproteiner. 

Tortillalefsene er saftig, fleksible og bøyelige, slik at du kan rulle de uten at de knekker.

Prøv gjerne lavkarbo tortillalefser med annet pålegg, som for eksempel philadelphia ost, laks og dill.

Trenger du tips til hvordan du kan lage et perfekt lavkarbo tacomåltid kan du lage tacokrydder uten sukker, som finner du oppskrift til dette her. Vil du lage hjemmelagde lavkarbo tacoskjell, finner du oppskrift til dette her. Vi har også oppskrift til verdens beste guacamole, som du finner oppskrift til her. Vi har også oppskrift på en superdigg hjemmelaget salsa, som du finner oppskrift til her. Nå har du det du trenger for å lage en vellykket lavkarbo tacofredag.

Lavkarbo tortillalefse

Lavkarbo tortillalefser (glutenfritt)

4,56 fra 9 stemmer
Pin Vurdering Print Recipe
Tid: 30 minutter
Antall: 4 lefser

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)

Kalorier: 129kcal | Karbohydrater: 5g | Protein: 9g | Fett: 5g
Allergener
Egg
Sesamfrø

Oppskrift av omhelse.no

Ingredienser

  • 3 ss pofiber
  • 60 g kokosmel (fettredusert) (ikke kokosmasse)
  • 30 g fettredusert sesam-mel
  • 2 ss fiberhusk (malt psyllium)
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts spisskummen (kan utelates)
  • 1 ts xanthan gum (kjøpes på helsekostforretning)
  • 1,5 dl vann
  • 1 egg

Fremgangsmåte

  • Sett stekeovnen på over og undervarme på 190 grader.
  • Bland alle ingrediensene i en bakebolle. Bruk en miksmaster med eltetupp og bland deigen i noen minutter slik at fibret får tid til å trekke til seg væsken fra deigen.
  • La deigen hvile i 10 minutter.
  • Del deigen i fire like store emner, og rull til fire boller.
  • Finn frem to bakepapirark og legg den ene bollen i mellom arkene. Bruk en kjevle og kjevle ut deigen til du får en tynn lefse. Fjern forsiktig det øverste laget med papir. Det går helt fint at deigen er klistret til det nederste papiret, den vil slippe papiret når lefsen er stekt.
  • Legg en asjett, på størrelse med en taco lefse over deigen og skjær vekk overflødig deig rundt fatet.
  • Stekes på midterste rille i ovnen i 3,5 minutter. Kjenn på lefsen at den har sluppet papiret og at den kjennes smidig og fast ut. Da er den ferdig.
  • Fjern lefsen forsiktig fra bakepapiret, legg den på et fat og legg et kjøkkenhåndkle over lefsen.
  • Gjenta prosessen til du har fire lavkarbo tortilla lefser.

Kommentar

Lavkarbo tortillalefser fyller du med ditt favoritt taco fyll, eller med annet favoritt pålegg. Prøv for eksempel med laks, eggerøre og majones.

Alt du trenger til tacoen

Under finner du alle våre taco-relaterte oppskrifter.

Viser 6 kommentarer
  • Charlotte Endresen
    Svar

    Hei 😊 Har veldig lyst til å prøve denne oppskriften! Kan denne deigen lages ene dagen og brukes neste dag? Alternativt, hvordan oppbevare tortillalefsene en dag eller to? Steke dem og lagre, kjevle dem klar til steking og lagre? Erfaringer?

    • Svar

      Hei 🙂 Jeg har ikke testet dette selv, men jeg vil tro at deigen kan oppbevares godt pakket i plastfolie i kjøleskap i noen dager. Når de er ferdig stekt kan de fryses, men da ville jeg lagt matpapir eller bakepapir mellom lefsene, så de ikke klistrer seg sammen. Eller er de nok holdbar i noen dager i en plastpose, enten i kjøleskap eller i romtemperatur. Lykke til 🙂

  • Kirsti
    Svar

    Hei, kan kokosmel erstattes med feks havremel? Eller noe annet?0

    • Svar

      Hei, det er godt mulig at det går fint. Men da det vet vi ikke sikkert da vi ikke har testet det selv 🙂

  • Gunn Heidi Andersen Svendsberget
    Svar

    Har dere alternativ til Fiberhusk? Vanskelig å få tak I 😔

4,56 from 9 votes (9 ratings without comment)

Legg igjen en kommentar

Vurdering av oppskrift




Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.





Start typing and press Enter to search