Pizza Margherita med tynn bunn
Lurer du på hva du skal lage til middag og ønsker å imponere med en enkel lavkarbo pizza, anbefaler vi at du tester ut denne utrolig gode oppskriften på lavkarbo pizza Margherita.
Dette må være den enkleste versjonen av lavkarbo pizzabunn som noensinne er laget. Bunnen er tynn, som er en kontrast til fathead pizzabunn som er litt tykkere.
Vi liker begge pizzaene like godt, men anbefaler denne bunnen når du ønsker en lavkarbo italiensk type pizza, med en god tomatsaus. Er du en av de som elsker pizzaen proppfull av deilig fyll, vil vi anbefale fatheadbunn, som du finner oppskrift til her.
Vi serverte pizzaen med ruccola og hjemmelaget dressing, som du finner oppskrift til her.
Lavkarbo pizza margherita kan brukes som basis for alle tomatbaserte pizzaer, og gjerne kombineres med bacon, skinke, pepperoni eller andre toppinger.
Denne oppskriften på lavkarbo pizzabunn kan selvsagt også kombineres med hvit saus, istedetfor tomatsaus om du foretrekker det. Dette er den lavkarbo pizzabunnen vi mener kommer nærmest klassisk italiensk romersk eller napolitansk pizza bunn.
OPPSKRIFT PÅ LAVKARBO PIZZA MARGHERITA
Pin VurderingNæringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)
Oppskrift av omhelse.no
Ingredienser
Tomtasaus
- 4 ss olivenolje
- 1 liten sjalottløk
- 2 fedd hvitløk
- 0.5 rød chili
- 1 dl rødvin (evt. 1 ss rødvinseddik)
- 400 gram hermetisk hakket tomat
- Salt/pepper/oregano
Pizzabunn
- 4 egg
- 175 gram revet ost
- 1 ts salt
Topping
- Tomatsaus
- Ost revet
- Ruccola
- Gjerne pepperoni bacon, skinke eller hva du måtte like
Fremgangsmåte
Tomatsaus
- Finhakk hvitløk, sjalottløk og chili.
- Varm olivenolje i en kjele. Tilsette de finhakkede ingrediensene.
- Stek dette til løken blir blank. Du må røre underveis, for å hindre at hvitløken brenner seg.
- Tilsett rødvin eller rødvinseddik, hakkede tomater, salt, pepper og oregano.
- Kok ned rødvinen, slik at sausen tykner. La sausen putre mens du lager pizzabunnen. Tomatsaus blir bedre jo lengre den småkoker.
Pizzabunn
- Sett stekeovnen på 200 grader på over- og undervarme.
- Bland egg, ost og salt godt sammen i en bolle.
- Fordel røren jevnt utover ett bakebrett, dekket med bakepapir. Røren dekker en langpanne.
- Bunnen skal forhåndsstekes i ovnen før du tar fyllet på. Stek bunnen i 15-20 minutter på midterste rille. Følg med og ta ut bunnen når den er blitt fastere og fått en mørkere farge.
- La pizzabunnen hvile i fem minutter før du tar på fyllet.
- Spre utover tomatsaus, topp med revet ost og strø over tørket oregano.
- Sett pizzaen inn i ovnen igjen på midterste rille og stek den i ca 10 minutter, til osten har fått en fin farge.
Først og fremst, for en nydelig oppskrift. Denne har blitt fast inventar i vårt hjem. Jeg sliter dog med å få bunnen crispy. Har du noen tips til dette? 🙂
Så kjekt å høre at oppskriften blir satt pris på. Akkurat denne bunnen skal være litt myk. Du kan evt forsøke å endre litt på blandingsforholdet og ha i mer ost. Ellers har vi andre pizzabunner som er sprøere, f. eks BigOne pizzaen vår:
https://omhelse.no/lavkarbo-bigone-classic/
Her har du flere varianter:
https://omhelse.no/lavkarbo-pizza/