Lavkarbo kneippbrød versjon 2.0 (glutenfritt)





Forbedret versjon av vårt lavkarbo kneippbrød!

Innlegget kan inneholde reklamelinker.

Vi har fått noen tilbakemeldinger på at vår gamle oppskrift på kneippbrød var vanskelig å forme. Vi har derfor gjort noen endringer med oppskriften. Nå er oppskriften enklere å følge også blir brødet luftigere fordi det hever på en bedre måte.

Dette brødet har en myk og saftig konsistens som kjennes litt grovere ut på smak enn vår oppskrift på lavkarbo loff. Grovheten kommer av teksturen i pofiber.

Lavkarbo kneippbrød

Det vi syntes er fint med dette brødet det er at du får kjøpt alle ingrediensene i matvarebutikk med bredt utvalg. Pofiber og psyllium er de ingrediensene man ikke finner i alle butikker, men dersom du spør betjeningen kan de nok ta inn disse varene.

Du finner også disse ingrediensene på tights.no. Følg linkene i oppskriften for å komme direkte til ingrediensene.

Dette kneippbrødet er rikt på fiber, som har en svært gunstig effekt i tarmen. Fiber forhindrer forstoppelse og bidrar til å binde væske i tarmen.

Lavkarbo kneippbrød

Ønsker du å se i vårt lavkarbo oppskriftsarkiv finner du det her.

Lavkarbo kneippbrød

Lavkarbo kneippbrød 2.0 (glutenfritt)

4,75 fra 40 stemmer
Pin Vurdering
Tid: 1 time 15 minutter
Antall: 1 brød (1 brød =12 skiver)

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)

Kalorier: 75kcal | Karbohydrater: 1,8g | Protein: 7g | Fett: 3g
Allergener
Egg
Melk
Sulfitter

Oppskrift av omhelse.no

Ingredienser

  • 2 egg
  • 2 eggehviter
  • 300 g cottage cheese
  • 1.5 dl varmt vann
  • 1 ss olivenolje
  • 1 ts eplesidereddik
  • 85 g pofiber
  • 20 g fiberhusk (psyllium)
  • 1 ts salt
  • 1 ts bakepulver
  • 0.5 ts tørrgjær
  • Topping: egg, valmuefrø evt. andre frø

Fremgangsmåte

  • Sett ovnen på over- og undervarme på 180 grader.
  • Bland alt det våte i en blender og lag en klumpfri røre. Du kan eventuelt bruke en stavmikser.
  • Rør sammen de tørre ingrediensene i en bakeboller og hell over det våte. Elt til en fast deig. Deigen skal være fast nok til at den kan formes til et brød og løs nok til at du ikke får sprekker i deigen når du jobber med den. Brødet hever best når deigen er litt klissete. Tilsett mer pofiber eller vann etter behov.
  • Form deigen til et brød og legg brødet på et bakebrett med bakepapir.
  • Pensle brødet med pisket egg og strø over valmuefrø eller andre frø.
  • Stekes på midterste rille i ovnen i ca. 60 minutter. Brødet skal ikke stekes i brødform.
  • Avkjøl på rist. La hvile minst 15 minutter før du skjærer i det.

Kommentar

Lavkarbo kneippbrød kan fryses eller oppbevares i en brødpose på kjøkkenbenken.
Frys gjerne brødet i skiver, slik at du enkelt kan varme det i brødrister når det tas opp fra frysen. 

Viser 23 kommentarer
  • Trond-Inge
    Svar

    Kan noen forklare hvor eggene skal blandes inn. syntes oppskriften er uklar.
    Hvor skal eggene og hvor skal eggehvitene?

  • Ramona
    Svar

    Hvor mye skal deigen knas? Jeg knadde det en god del, men etter jeg stekte det var det ganske kompakt, hadde en litt uferdig konsestens inni, og det hadde nesten ikke hevet noe. Jeg stekte også brødet nesten en halvtime lengre enn oppgitt tid. Skjønner ikke helt hva som jeg har gjort feil, fulgte oppskriften helt.

    • Svar

      Deigen trenger ikke å knas. Jeg pisker sammen med miksmaster, samler alt i bunnen av bollen og lar deigen hvile. Knar du mye vil jeg tro den blir mer tørr. Deigen hever ikke veldig mye, men bruk litt mer bakepulver på skjeen neste gang, så blir den mer luftig 🙂

  • Merete
    Svar

    5 stjerner
    Nydelig brød! 🥖 Enkelt å lage og ser ut som på bilde.

  • Fredrik Elvatun
    Svar

    Det ble akkurat som det ser ut på bildene. Glutenfritt, lavkarbo og proteinrik lyst brød. Helt rått!!! Tusen takk 😀😉

    • Svar

      Tusen takk for veldig fin tilbakemelding 🙂

      • Trond
        Svar

        skjønner ikke helt hvor eggene og eggehvitene skal i oppskriften?

        • Svar

          I punkt 2, hvor alt det våte blander sammen, så skal eggene med her som en «våt» ingrediens 🙂

  • Fredrik Elvatun
    Svar

    Ser veldig godt ut, men er det lavkarbo ved bruk av pofiber, som stort sett inneholder karbohydrater?

    • Svar

      Pofiber veier svært liter per volum. Når du bruker det vil du se at det skal veldig lite til for å forbedre konsistens i en oppskrift. I denne oppskriften gir pofiber rundt 1,2 gram karbo per skive. Det pleier å gå fint i et lavkarbo kosthold 🙂

  • Hilde
    Svar

    Kjempe godt!

  • Tove
    Svar

    5 stjerner
    Veldig godt brød🤩 Sliter litt med at det ikke blir stekt skikkelig på undersiden. Har du noen tips slik at dette ikke skjer?

    • Svar

      Hei, kjekt at du liker oppskriften. Du kan forsøke å redusere mengde fiberhusk til rundt 17 gram. Noen trenger også å steke brødet i 10 minutt lengre enn hva som står i oppskriften, så det er mye å gå på før det blir svidd. Også blir brødet godt med litt godt stekt skorpe, så det er ikke dumt å la det steke litt lengre 🙂

  • Line
    Svar

    Hei 🙂 Hva er grunnen til at det ikke skal steked i brødform?

    • Svar

      Hei, det er for å dampe ut så mye som mulig av væsken i brødet slik at du får mest mulig brødkonsistens. Men det kan stekes i liten brødform dersom du ønsker det, og da må du gjerne øke steketiden noen minutter 🙂

  • Mariann
    Svar

    Kan dere lage en søkemotor som er lett å finne? Slik det er nå, er det omtrent umulig å finne det jeg leter etter.

    • Robert Helle
      Svar

      Hei. På datamaskin kan du helt øverst til høyre trykke på forstørrelsesglasset og søke på hele nettsiden. På mobil finner du dette via menyen øverst. Håper det hjelper deg.

  • Astrid
    Svar

    Kan man steke flere av brødet i ovnen samtidig? Eller vil det ikke bli ordentlig stekt?

    • Robert Helle
      Svar

      Det har vi ikke testet, men prøv gjerne med litt mer steketid og gi en tilbakemelding på hvordan det gikk.

  • Aina
    Svar

    Vil gjerne teste denne oppskriften, men skal ikke deigen heve? Står ikke noe om det i fremgangsmåten…

    • Robert Helle
      Svar

      Har du god tid kan du gjerne heve brødet, men effekten er ikke så stor så det er ikke nødvendig med heving på dette brødet.

  • Randi
    Svar

    5 stjerner
    Veldig godt brød 🤩

4,75 from 40 votes (37 ratings without comment)

Legg igjen en kommentar

Vurdering av oppskrift




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.





Start typing and press Enter to search