Forbedret versjon av vårt lavkarbo kneippbrød!
Dette innlegget inneholder reklame i form av linker til samarbeidspartnere. Oppskrift i samarbeid med tights.no
Vi har fått noen tilbakemeldinger på at vår gamle oppskrift på kneippbrød var vanskelig å forme. Vi har derfor gjort noen endringer med oppskriften. Nå er oppskriften enklere å følge også blir brødet luftigere fordi det hever på en bedre måte.
Dette brødet har en myk og saftig konsistens som kjennes litt grovere ut på smak enn vår oppskrift på lavkarbo loff. Grovheten kommer av teksturen i pofiber.
Det vi syntes er fint med dette brødet det er at du får kjøpt alle ingrediensene i matvarebutikk med bredt utvalg. Pofiber og psyllium er de ingrediensene man ikke finner i alle butikker, men dersom du spør betjeningen kan de nok ta inn disse varene.
Du finner også disse ingrediensene på tights.no. Følg linkene i oppskriften for å komme direkte til ingrediensene.
Dette kneippbrødet er rikt på fiber, som har en svært gunstig effekt i tarmen. Fiber forhindrer forstoppelse og bidrar til å binde væske i tarmen.
Ønsker du å se i vårt lavkarbo oppskriftsarkiv finner du det her.
Lavkarbo kneippbrød 2.0 (glutenfritt)
Pin VurderingNæringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)
Oppskrift av omhelse.no
Ingredienser
- 2 egg
- 2 eggehviter
- 300 g cottage cheese
- 1.5 dl varmt vann
- 1 ss olivenolje
- 1 ts eplesidereddik
- 85 g pofiber
- 20 g fiberhusk (psyllium)
- 1 ts salt
- 1 ts bakepulver
- 0.5 ts tørrgjær
- Topping: egg, valmuefrø evt. andre frø
Fremgangsmåte
- Sett ovnen på over- og undervarme på 180 grader.
- Bland alt det våte i en blender og lag en klumpfri røre. Du kan eventuelt bruke en stavmikser.
- Rør sammen de tørre ingrediensene i en bakeboller og hell over det våte. Elt til en fast deig. Deigen skal være fast nok til at den kan formes til et brød og løs nok til at du ikke får sprekker i deigen når du jobber med den. Brødet hever best når deigen er litt klissete. Tilsett mer pofiber eller vann etter behov.
- Form deigen til et brød og legg brødet på et bakebrett med bakepapir.
- Pensle brødet med pisket egg og strø over valmuefrø eller andre frø.
- Stekes på midterste rille i ovnen i ca. 60 minutter. Brødet skal ikke stekes i brødform.
- Avkjøl på rist. La hvile minst 15 minutter før du skjærer i det.
Kjempe godt!
Veldig godt brød🤩 Sliter litt med at det ikke blir stekt skikkelig på undersiden. Har du noen tips slik at dette ikke skjer?
Hei, kjekt at du liker oppskriften. Du kan forsøke å redusere mengde fiberhusk til rundt 17 gram. Noen trenger også å steke brødet i 10 minutt lengre enn hva som står i oppskriften, så det er mye å gå på før det blir svidd. Også blir brødet godt med litt godt stekt skorpe, så det er ikke dumt å la det steke litt lengre 🙂
Hei 🙂 Hva er grunnen til at det ikke skal steked i brødform?
Hei, det er for å dampe ut så mye som mulig av væsken i brødet slik at du får mest mulig brødkonsistens. Men det kan stekes i liten brødform dersom du ønsker det, og da må du gjerne øke steketiden noen minutter 🙂
Kan dere lage en søkemotor som er lett å finne? Slik det er nå, er det omtrent umulig å finne det jeg leter etter.
Hei. På datamaskin kan du helt øverst til høyre trykke på forstørrelsesglasset og søke på hele nettsiden. På mobil finner du dette via menyen øverst. Håper det hjelper deg.
Kan man steke flere av brødet i ovnen samtidig? Eller vil det ikke bli ordentlig stekt?
Det har vi ikke testet, men prøv gjerne med litt mer steketid og gi en tilbakemelding på hvordan det gikk.
Vil gjerne teste denne oppskriften, men skal ikke deigen heve? Står ikke noe om det i fremgangsmåten…
Har du god tid kan du gjerne heve brødet, men effekten er ikke så stor så det er ikke nødvendig med heving på dette brødet.
Veldig godt brød 🤩