Lavkarbo skoleboller
Dette innlegget inneholder reklame i form av linker til samarbeidspartnere. Oppskrift i samarbeid med tights.no
Digge lavkarbo skoleboller uten tilsatt sukker, glutenfri og nøttefri.
Grunnen for at disse bollene er så luftige som de er, er fordi det er brukt gjær i deigen.
Aktivering av gjær
Disse bollene er myke, saftige og luftige. Grunnen for at disse bollene er så luftige som de er, er fordi det er brukt gjær i deigen.
For å aktivere gjæren må du bruke enten yaconsirup, finesse bakesukker, inulin, tagatesse, bakesukkr eller tagasøtt. Du kan bruke lik mengde av alle sortene. Yaconsirup er det som aktiverer gjæren best.
Vi nevner likevel Finesse bakesukker i våre oppskrifter som foretrukket søtningsmiddel for å begrense mengden ingredienser man trenger på kjøkkenet. Men har du yaconsirup bruker du det. Du trenger 1-2 ts for å aktivere gjæren. Du kan da bruke hvilke som helst søtningsmiddel for å gi ekstra sødme til bollene.
Ønsker du flere lavkarbo oppskrifter finner du det her.
Lavkarbo skoleboller
Pin VurderingNæringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)


Oppskrift av omhelse.no
Ingredienser
Boller
- 150 g cottage cheese
- 2 dl kremfløte evt. mandelmelk eller vann
- 50 g smeltet meierismør
- 3 egg str. M eller L
- 120 g havrefiber
- 25 g Finesse bakesukker
- 20 g Fiberhusk (malt psyllium)
- 2 ts bakepulver
- 1 ts tørrgjær
- 1 ts kardemomme
- 0,5 ts salt
Vaniljekrem
- 4 eggeplommer
- 30 g Finesse bakesukker
- 2 dl kremfløte
- 5 dråper vaniljeessens evt. vaniljepulver etter smak
- 0,5 ts xanthan gum
Glasur og topping
- 30 g kremfløte
- 70 g kremost naturell
- 35 g Sukrinmelis
- 2 ss eggehvite
- Kokosmasse
Fremgangsmåte
Boller
- Ha cottage cheese, kremfløte, smeltet smør og egg i en blender. Kjør til en helt jevn og klumpfri røre.
- Bland alt det tørre i en bakebolle. Hell den jevne cottage cheese-blandingen over de tørre ingrediensene. Rør godt sammen til en fast, men formbar deig. La deigen hvile i 5 minutter for å tykne. Dersom den føles for tørr og sprekker, tilsett litt mer væske til konsistensen er myk og smidig.
- Rull deigen til en jevn pølse på kjøkkenbenken og del den i like store emner. Fukt hendene med litt olje eller vann hvis deigen er klissete. Form hvert emne til en rund bolle og legg dem på et bakebrett med bakepapir.
- Fyll vasken med varmt vann og plasser brettet over. Dekk bollene med plastfolie og et kjøkkenhåndkle for å skape et lunt miljø. La bollene heve i minst 45 minutter.
- Forvarm ovnen til 175 grader (over- og undervarme).
- Lag vaniljekrem mens bollene hever.
- Legg 1 ss vaniljekrem i gropen av bollen, når de er ferdig å heve. Du skal bare bruke halvparten av vaniljekremen. Resten av kremen skal på etter at bollene har vært i ovnen halve steketiden. Med denne metoden får du saftig vaniljekrem.
- Stek på midterste rille i stekeovnen i 30-35 minutter, totalt. Etter 20 minutter tar du ut brettet og legger resten av vaniljekremen på bollene. Stek videre til bollene er gyllen.
- La bollene avkjøles på rist.
Vaniljekrem
- Bland alle ingrediensene til vaniljekremen i en kjele. Varm sausen opp til kokepunktet mens du rører hele tiden. Sausen skal tykne, slik at den blir like tykk som vaniljekrem skal være. Dette tar ca. 15-20 minutter.
- Dersom sausen ikke tykner tilstrekkelig, tilsetter du litt mer xanthan gum. Sausen vil tykne når den kjølner. Dersom sausen blir for tykk kan du spe den med litt kremfløte.
Glasur og topping
- Pisk sammen alle ingrediensene til glasuren, unntatt kokosmasse. Glasuren skal være litt flytende, og mer flytende enn hva du er vant til med en ordinær melisglasur.
- Dypp bollen i glasuren før du dypper den i en skål med kokosmasse. La glasuren stivne før du serverer bollen.
Det står 30 gram kremfløte i glasuren. Mener dere flytende eller pisket fløte?
Den skal være flytende 🙂