Lavkarbo skoleboller
Dette innlegget inneholder reklame i form av linker til samarbeidspartnere. Oppskrift i samarbeid med tights.no
Digge lavkarbo skoleboller uten tilsatt sukker, glutenfri og nøttefri.
Grunnen for at disse bollene er så luftige som de er, er fordi det er brukt gjær i deigen.
Aktivering av gjær
Disse bollene er myke, saftige og luftige. Grunnen for at disse bollene er så luftige som de er, er fordi det er brukt gjær i deigen.
For å aktivere gjæren må du bruke enten yaconsirup, finesse bakesukker, inulin, tagatesse, bakesukkr eller tagasøtt. Du kan bruke lik mengde av alle sortene. Yaconsirup er det som aktiverer gjæren best.
Vi nevner likevel Finesse bakesukker i våre oppskrifter som foretrukket søtningsmiddel for å begrense mengden ingredienser man trenger på kjøkkenet. Men har du yaconsirup bruker du det. Du trenger 1-2 ts for å aktivere gjæren. Du kan da bruke hvilke som helst søtningsmiddel for å gi ekstra sødme til bollene.
Ønsker du flere lavkarbo oppskrifter finner du det her.
Lavkarbo skoleboller
Pin VurderingNæringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)
Oppskrift av omhelse.no
Ingredienser
Boller
- 150 g cottage cheese
- 2 dl kremfløte evt. mandelmelk eller vann (fløte gir best smak)
- 50 g smeltet meierismør
- 3 egg str. M eller L
- 120 g havrefiber
- 40 g Finesse bakesukker
- 2 ss fiberhusk (psyllium)
- 2 ts bakepulver
- 1 ts tørrgjær
- 1,5 ts kardemomme
- 0,5 ts salt
Vaniljekrem
- 4 eggeplommer
- 30 g Finesse bakesukker
- 2 dl kremfløte
- 5 dråper vaniljeessens evt. vaniljepulver etter smak
- 0,5 ts xanthan gum
Glasur og topping
- 30 g kremfløte
- 70 g kremost naturell
- 35 g Sukrinmelis
- 2 ss eggehvite
- Kokosmasse
Fremgangsmåte
Boller
- Bland alt det våte i en blender og lag en klumpfri røre. Vær nøye og kjør blenderen til alle cottage cheese klumpene er knust.
- Bland alt det tørre i en bakebolle og hell over cottage cheeseblandingen. Bland til en fast deig. Deigen skal ikke være så tørr at den sprekke. Da må du tilsette mer væske til du får en deig som er enkel å jobbe med.
- Rull deigen på kjøkkenbenken til en lang pølse og del den i 8 like deler. Lag en liten grop i midten av bollene ved hjelp av hendene.
- Legg bollene på et bakebrett med bakepapir. Dekk brettet med plastfolie og legg kjøkkenhåndkle over. Fyll vasken med varmt vann og sett brettet over. Hev bollene i 30-45 minutter.
- Sett stekeovnen på over- og undervarme på 175 grader.
- Lag vaniljekrem mens bollene hever.
- Legg 1 ss vaniljekrem i gropen av bollen, når de er ferdig å heve. Du skal bare bruke halvparten av vaniljekremen. Resten av kremen skal på etter at bollene har vært i ovnen halve steketiden. Med denne metoden får du saftig vaniljekrem.
- Stek på midterste rille i stekeovnen i ca. 25 minutter, totalt. Etter 15 minutter åpner du døren på stekeovnen og legger over resten av vaniljekremen på bollene.
- Lag glasuren mens bollene avkjøles.
Vaniljekrem
- Bland alle ingrediensene til vaniljekremen i en kjele. Varm sausen opp til kokepunktet mens du rører hele tiden. Sausen skal tykne, slik at den blir like tykk som vaniljekrem skal være. Dette tar ca. 15-20 minutter.
- Dersom sausen ikke tykner tilstrekkelig, tilsetter du litt mer xanthan gum. Sausen vil tykne når den kjølner. Dersom sausen blir for tykk kan du spe den med litt kremfløte.
Glasur og topping
- Pisk sammen alle ingrediensene til glasuren, unntatt kokosmasse. Glasuren skal være litt flytende, og mer flytende enn hva du er vant til med en ordinær melisglasur.
- Dypp bollen i glasuren før du dypper den i en skål med kokosmasse. La glasuren stivne før du serverer bollen.
Det står 30 gram kremfløte i glasuren. Mener dere flytende eller pisket fløte?
Den skal være flytende 🙂