Dampet pinnekjøtt med lavkarbo tilbehør





Oppskrift på dampet pinnekjøtt med lavkarbo tilbehør

Dampet pinnekjøtt er et tradisjonsrikt måltid som spises mye i juletider og i påsken, spesielt på Vestlandet. Pinnekjøtt serveres som regel med poteter og kålrabistappe.

Vi har tatt oss friheten til å servere pinnekjøtt med et annerledes tilbehør. Noen vil kanskje synes at vi dro den litt langt, men vi kan nesten garantere at du vil endre mening etter å ha smakt vår vri på tilbehør til dampet pinnekjøtt.

Som erstatning for kålrabistappe har vi laget en orange stappe av sellerirot, knaskegulerøtter, kremfløte og muskat. Denne stappen får en søtlig smak og ligner i både farge, tekstur og smak på stappe laget av kålrabi.

Pinnekjøtt med lavkarbo tilbehør

Pinnekjøtt med lavkarbo tilbehør

Mange spiser pinnekjøtt med surkål eller rødkål, og bruk gjerne en av disse sortene. Eller forsøk vår variant med finsnittet rosenkål og kruspersille. Denne sideretten kan serveres varm eller kald.

Med dette tilbehøret får måltidet betydelig færre karbohydrater og kan nytes av de som spiser lavkarbo eller ketogen, men også av alle som ønsker en spennende variasjon på tilbehøret til pinnekjøttet.

Ønsker du flere lavkarbo oppskrifter finner du det her.

Siste oppskrifter

   

Pinnekjøtt med lavkarbo tilbehør

Dampet pinnekjøtt med alternativt tilbehør

5 fra 4 stemmer
Pin Vurdering
Tid: 4 timer
Antall: 2 porsjoner

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)

Kalorier: 1824kcal | Karbohydrater: 15g | Protein: 114g | Fett: 144g
Allergener
Melk
Selleri
Sulfitter

Oppskrift av omhelse.no

Utstyr

  • Bjørkepinner eller rist

Ingredienser

Pinnekjøtt

  • 1 kg pinnekjøtt (beregn 500 g per person)

Orange grønnsakspuré

  • 400 g sellerirot
  • 100 g snacks-gulerøtter (eller vanlig gulrot)
  • 0,5 dl kremfløte
  • Muskat
  • Salt og pepper

Finsnittet rosenkål

  • 300 g rosenkål
  • 1 ss meierismør
  • 4 ss pinnekjøtt kraft (evt. kjøttkraft)
  • 2 ts eplecidereddik
  • 3 ss hakket frisk kruspersille
  • Salt og pepper

Fremgangsmåte

Pinnekjøtt

  • Tørket og saltet pinnekjøtt skal legges i vann i 24-30 timer før det dampes, slik at store deler av saltet fjernes. Se på pakken hvor lenge ditt kjøtt skal utvannes. Bruk gjerne lunkent vann, for å fremskynde prosessen, dersom du kommer sent i gang med utvanningen.
  • Pinnekjøttet skal dampes i 3-4 timer. Legg bjørkepinner eller rist i bunnen av en kjele, slik at kjøttet kommer opp fra vannet som skal fylles i bunnen av kjelen. Legg kjøttet lagvis oppover i kjelen og fyll vann opp til toppen av bjørkepinnene eller risten.
  • Kok opp vannet og la det dampkoke i 3-4 timer. Fyll på med vann underveis som vannet damper bort. Når kjøttet løsner fra beinet er det ferdig.

Orange grønnsakspuré

  • Rens sellerirot og del den i terninger. Kutt snacks-gulrøtter i samme tykkelse som selleriroten. Legg grønnsakene i kjele og fyll opp med vann. Kok til grønnsakene er mør, ca. 10 min koketid.
  • Hell av kokevannet og tilsett fløte. Lag en jevn puré med en stavmikser eller i en foodprosessor. Smak til med muskat, salt og pepper.

Finsnittet rosenkål

  • Kutt av stilken på rosenkålen og fjerne blader som er brune. Kutt deretter i tynne skiver.
  • Varm pinnekjøtt kraft, smør og eplecidereddik i en stekepanne eller stor kjele til medium temperatur. Tilsett rosenkål og stek til den er mør.
  • Rør inn kruspersille og smak til med salt og pepper.

Viser 2 kommentarer
  • Mette
    Svar

    Hei, hva er riktig mengde per porson her? Ved én porson står det 250 g per porsjon, ved to porsoner står det 500 g per porsjon, osv…

    • Stina Nilsen
      Svar

      Hei, vi har gjort det litt mer tydelig i oppskriften hvor mye kjøtt man bør beregne per person. Takk for tilbakemeldingen 🙂

Legg igjen en kommentar

Vurdering av oppskrift




Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Start typing and press Enter to search