Lavkarbo smuldrepai med rabarbra og bjørnebær

Lavkarbo smuldrepai med rabarbra og bjørnebær er en smaksrik og enkel dessert du garantert vil imponere både deg selv og andre med. Rabarbra er i sesong i Norge fra juni til september. Jo seinere den plukkes, jo mer innhold har den av oksalsyre. Den er derfor best å spise i starten av sesongen. Rabarbra er egentlig en grønnsak, men blir brukt som en frukt, da den er spesielt egnet til kompotter, safting og sylting. Den syrlige smaken av rabarbra smaker spesielt godt i bakverk, fordi den er kjøttfull og gir en god og syrlig smak.

Smuldrepai kan også lages med kombinasjon av andre bær og frukter, som for eksempel bringebær, jordbær eller blåbær. Her kan du smake deg frem til din favoritt pai. Smuldrepaien ble  servert med krem med hakket sitronmelissen. Det smaker også godt sammen med is. Her er oppskrift til lavkarbo fløteis.

Vil du ha oppskrift til flere lavkarbodesserter finner du det her.

  • Porsjoner: 4-5
  • Tid: 30 min
  • Nivå: Lett
Ingredienser
  • 2-3 rabarbrastenger
  • 100 gram fryste bjørnebær
  • 2 ss sitronsaft
  • 4 ss tagatesse (søtning tilsvarende 8 ss vanlig sukker)
  • 0.5 ts kanel
  • 100 gram valnøtter, grovhakket
  • 1.5 dl mandelmel (ikke fettredusert)
  • 0.5 dl tagatesse (søtning, tilsvarende 1 dl sukker)
  • 3 ss kokosmasse
  • 0.5 ts Himalayasalt (evt. vanlig salt)
  • 1 ts kanel
  • 0.5 ts kardemomme
  • 2 ss sitronsaft
  • 75 gram smeltet smør
Fremgangsmåte 
  1. Sett stekeovnen på over og undervarme på 175 grader.
  2. kutt rabarbrastilkene i biter og legg dette i en liten ildfast form. Bland inn frosne bjørnebær.
  3. Bland inn sitronsaft, tagatesse (søtning) og kanel. Bland dette godt.
  4. Hakk valnøtter grovt, med en kniv. Bruk en bakebolle og bland valnøtter med mandelmel, 0.5 dl tagatesse, 3 ss kokosmasse, 0.5 ts salt, 1 ts kanel, 0.5 ts kardemomme, 2 ss sitronsaft og 75 g smeltet smør.
  5. Dekk bærene med nøtteblandingen og sett formen inn i ovnen på nederste rille. Stek smuldrepaien i 20-25 minutter. Dersom den blir brun på toppen før det er gått 20 minutter kan du dekken formen med ett bakepapir og steke ut steketiden.
  6. Server lavkarbo smuldrepai med rabarbra og bjørnebær enten kald eller varm. Dette smaker godt sammen med krem eller hjemmelaget is.
Recommended Posts

Start typing and press Enter to search