Lavkarbo smuldrepai med rabarbra





Supergod lavkarbo smuldrepai med rabarbra og bringebær!

Lavkarbo smuldrepai med rabarbra og bringebær er en smaksrik og enkel dessert som garantert vil imponere både deg selv og andre. Rabarbra er i sesong i Norge fra juni til september. Jo seinere den plukkes, jo mer innhold har den av oksalsyre.

Den er derfor best å spise i starten av sesongen. Rabarbra er egentlig en grønnsak, men blir brukt som en frukt, da den er spesielt egnet til kompotter, safting og sylting. Den syrlige smaken av rabarbra smaker spesielt godt i bakverk, fordi den er kjøttfull og gir en god og syrlig smak.

Lavkarbo smuldrepai med rabarbra

Smuldrepai kan også lages med kombinasjon av andre bær og frukter, som for eksempel bjørnebær, jordbær eller blåbær. Her kan du smake deg frem til din favoritt pai.

Smuldrepaien ble  servert med krem med hakket sitronmelissen. Det smaker også godt sammen med is. Her er oppskrift til lavkarbo fløteis.

Vil du ha oppskrift til flere lavkarbodesserter finner du det her.

Siste oppskrifter

   

Lavkarbo smuldrepai med rabarbra

Lavkarbo smuldrepai med rabarbra og bringebær

4.58 fra 7 stemmer
Pin Vurdering
Tid: 1 time
Antall: 1 pai (1 pai gir ca. 6 porsjoner)

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)

Kalorier: 366kcal | Karbohydrater: 4g | Protein: 7g | Fett: 30g
Allergener
Melk
Nøtter

Oppskrift av omhelse.no

Ingredienser

Nøttecrunch

Fremgangsmåte

  • Sett stekeovnen på over- og undervarme på 200 grader.
  • Kutt rabarbrastilkene i skiver. Del stilken i to på langs dersom den er veldig tykk. Legg rabarbrabitene i en ildfast form eller paiform.
    Lavkarbo smuldrepai med rabarbra
  • Bland inn fryste bringebær og søtning.

Nøttecrunch

  • Grovhakk valnøtter med en kniv.
  • Bland alle ingrediensene godt sammen i en bakebolle. Legg blandingen over innholdet i formen.
  • Stek på midterste rille i stekeovnen i 25-30 min. Paien er klar når den er gylden.
  • La paien hvile minst 10 minutter før den serveres.

Kommentar

Server gjerne smuldrepaien med pisket krem eller hjemmelaget is.

Legg igjen en kommentar

Vurdering av oppskrift




Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Start typing and press Enter to search