Panert torsk med sellerirotpuré og brokkoli

Panert torsk: Nydelig lavkarbo torsk panert i mandelmel, linfrø og sesamfrø. Med bacon og sellerirotpuré. Perfekt måte å få i seg fisk mens man spiser lavkarbo mat.

Ingredienser

Til fire personer

  • 800 gram torskefilet
  • 2 egg
  • Mandelmel, linfrø og sesamfrø (til panering). Om du ikke har begge frøene kan du bare ta det du har som er lavkarbo
  • 2 sjalottløk
  • Gressløk
  • 2 sellerirot
  • Bacon i terninger
  • 1 brokkoli
  • Smør
  • Muskatnøtt
  • Salt og pepper

Slik går du frem

 

  1. Tørrsalt torsken! Da blir den fastere i fisken. Skyll og tørk torskefiletene strø salt over de. La de ligge mens du lager det andre.
  2. Del sellerirot i terninger og kok møre
  3. Ha i 50-100 gram smør (alt etter størrelse på sellerirot) og bruk stavmikser på det til det er en fin puré
  4. Stek 1-2 sjalottløk gyldne og ha oppi puréen sammen med hakket gressløk
  5. Smak til med muskatnøtt, salt og pepper
  6. Pisk eggene med en gaffel i en dyp skål
  7. Bland mandelmel og frø sammen med salt og pepper i en annen dyp skål
  8. Skyll saltet av torsken og tørk den
  9. Vend torskefiletene først i egg, deretter i melblandingen
  10. Stek de på middelse varme i smør i 5-10 minutter på hver side alt etter tykkelse og størrelse på filétene
  11. Bacon er ikke vanlig til panert fisk men stek gjerne et par hundre gram bacon i smør og strø over. Det passer utmerket til panert torsk!
lavkarbo torsk
Panert torskMed sellerirotpuré, bacon og brokkoli

Recommended Posts

Start typing and press Enter to search

Pannekaker oppskrift