Panert torsk med sellerirotpuré og brokkoli

Panert torsk med smaksrik sellerirotpuré og bacon

Torsk er en ypperlig fisk å inkludere i et lavkarbo kosthold. Paneres torsken i mandelmel, linfrø og sesamfrø får du en superdigg sprø skorpe på fisken. Dette smaker godt sammen med sellerirotpuré, brokkoli og bacon.

Vi har laget en god sellerirotpuré med sjalottløk og gressløk. Du kan tilsette andre typer smaker i sellerirotpuréen dersom du ønsker det. Vil du ha en mer smaksnøytra puré, finner du oppskrift på det her.

Velg gjerne torskeloin dersom du vil ha ekstra god torsk. Loin er den fineste delen av torsken. Du finner den i frysedisken.

Vil du ha inspirasjon til andre gode lavkarbo fiskeretter, finner du mange oppskrifter her.

lavkarbo torsk
Panert torskMed sellerirotpuré, bacon og brokkoli
lavkarbo torsk

OPPSKRIFT PÅ LAVKARBO PANERT TORSK

Ingen vurderinger enda
Skriv ut Pin Vurdering
Tid: 45 mins
Antall: 4 porsjoner

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet)

Kalorier: 718kcal | Karbohydrater: 7g | Protein: 63g | Fett: 46g
Allergener
Egg
Fisk
Melk
Nøtter
Selleri
Sesamfrø

Oppskrift av omhelse.no

INGREDIENSER

Panering

  • 800 gram torskefilet
  • Salt og pepper
  • 2 egg
  • 6 ss mandelmel evt. mer ved behov
  • 5 ss sesamfrø evt. mer ved behov
  • 2 ss linfrø evt. mer ved behov

Sellerirotpuré

  • 2 sellerirot
  • 4 ss meierismør (evt. olje for melkefri rett)
  • 2 sjalottløk finhakket
  • 2 ss frisk gressløk finhakket
  • 2 krm muskatnøtt
  • Salt og pepper

Til servering

  • 1 brokkoli i buketter
  • 200 gram bacon i terninger

FREMGANGSMÅTE

Panering

  • Skyll og tørk torskefiletene og strø litt salt over fisken, på begge sider. La filetene ligge i fem minutter.
  • Pisk eggene med en gaffel i en dyp skål.
  • Bland mandelmel og frø sammen med salt og pepper i en annen dyp skål. Lag mer panering ved behov.
  • Skyll saltet av torsken og tørk den.
  • Vend torskefiletene først i egg, deretter i melblandingen.
  • Stek fiskestykkene på middels varme i smør i 5-10 minutter på hver side alt etter tykkelse og størrelse på filetene.

Sellerirotpuré

  • Skrell selleriroten og del den i terninger. Legg terningene i en kjele med vann og kok mør. Ca. 10 minutter.
  • Hell av vannet og tilsett smør. Bruk en stavmikser til å lage en jevn puré.
  • Stek sjalottløk i noen minutter før du blander dette inn i puréen, sammen med gressløk og muskat. Smak til med salt og pepper.

Servering

  • Kok brokkoli og stek bacon.
  • Server panert torsk med sellerirotpuré, kokt brokkoli og stekt bacon.
Recommended Posts

Legg igjen en kommentar

Vurdering av oppskrift




Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Start typing and press Enter to search