Sjokolademousse med avokado

Lavkarbo sjokolademousse med avokado er en god søtsug slukker. Sjokolademoussen blir skikkelig kremig og smaker akkurat som en dessert skal smake. Sitronskall er ett must, da dette virkelig hever smaker.

Server gjerne denne desserten med kokoskrem som du lager ved å piske den stive delen i kokosmelken.

Trenger du tips til andre lavkarbo desserter finner du flere oppskrifter her.

  • Pers: 1
  • Tid: 10 min
  • Nivå: Lett
Ingredienser
  • 1 moden avokado
  • 3-4 ts kakaopulver (mengden kommer an på hvilke kakaopulver du bruker. Smak deg frem)
  • 1-2 ss tagatesse eller 1 ss yaconsirup (evt. annen ønskelig søtning)
  • 1 ts sitronsaft
  • 0.5 dl krem fløte
  • 2 ss philadelphia ost
  • 1 klype revet skall av sitron
  • 1 klype maldonsalt
Fremgangsmåte
  1. Skjær avokadoen i to og fjern steinen. Ta ut alt kjøttet i avokadoen og legg dette i en bolle. Kjør avokadoen klumpefri med en stavmikser.
  2. Tilsett kakaopulver, søtning, sitronsaft, fløte og Philadelphia ost bland dette inn med stavmikseren. Smak deg frem i forhold til mengde kakaopulver og søtning. Mengden varierer etter hvilke produkter du bruker.
  3. Bland inn en klype salt og riv over litt sitronskall, bland dette inn.
  4. Server sjokolademoussen i en skål og riv sitronskall og strø gjerne litt salt på toppen før servering.
  5. Lavkarbo sjokolademousse smaker godt sammen med kokoskrem. Kokoskrem lager du ved å piske den harde massen som skilles ut i en boks med kokosmelk.
Recommended Posts

Start typing and press Enter to search