Lavkarbo gullkrem med multer og karamellsaus





Liker du multekrem? Da vil du elske denne desserten!

Dette innlegget inneholder reklame i form av linker til samarbeidspartnere. Oppskrift i samarbeid med tights.no

Lavkarbo gullkrem er navnet på denne himmelsk gode desserten, med multer, karamelliserte pekannøtter og karamellsaus. Vi syntes desserten passer fint til navnet den har fått, fordi det er en av de beste dessertene vi har laget.

Multer vokser vilt i myrområdene på den nordlige halvkule. De er guloransje i fargen og minner noe om bringebær i form. Bærene er meget saftige og smaken er karakteristisk og meget aromatisk. Multer er i sesong fra juli til september.

Bærene inneholder 4.4 gram karbohydrater per 100 gram og egner seg derfor godt i et lavkarbokosthold. Du kan lese mer om multer her: Multer | FRUKT.no.

Er du mer tradisjonell og ønsker å lage multekrem slik den tradisjonelt lages, finner du vår lavkarbo multekremoppskrift her.

Lavkarbo gullkrem med multer og karamellsaus

Du kan bruke den søtningen du foretrekker i denne desserten, men til karamellsausen anbefaler vi Monster TagaSØTT, Finesse Bakesukker eller SUKKR – BAKESUKKR.

Du kan også bruke SUKKR GULL men vær da obs på at noen kan reagere på smaken av søtningsmidler med erytritol og at dette smaker best i oppskrifter hvor søtning brukes i under 20% av ingrediensene i oppskriften.

Vil du ha en enklere oppskrift?

Lag multekrem og server den med multepuré og hakkede nøtter. Da får du en dessert som lages på ca. 15 minutter.

Vil du ha inspirasjon til andre lavkarbo søtsaker finner du mange flere oppskrifter her.

Siste oppskrifter

   

Lavkarbo gullkrem med multer og karamellsaus

Lavkarbo gullkrem med multer og karamellsaus

Ingen vurderinger enda
Pin Vurdering
Tid: 1 time 30 minutter
Antall: 4 store porsjoner

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)

Kalorier: 584kcal | Karbohydrater: 9g | Protein: 6g | Fett: 51g
Allergener
Melk
Nøtter

Oppskrift av omhelse.no

Ingredienser

Multepuré

Multekrem

  • 2 dl kremfløte
  • 100 g kremost
  • 3 ss bakesukkr
  • Multepuré

Lavkarbo karamellsaus

  • 1,5 dl kremfløte
  • 75 g bakesukkr
  • 1 klype salt
  • 5 dråper vaniljeessens
  • 35 g meierismør
  • 2-5 ss kaldt vann

Brente pekannøtter

  • 100 g pekannøtt
  • 15 g meierismør
  • 35 g sukkr gull
  • 2 ss vann
  • 4 dråper vaniljeessens
  • 1 klype salt

Fremgangsmåte

Multepuré

  • Kjør multer og søtning i en foodprosessor til du får en jevn puré. Sil massen gjennom et dørslag og kast steinene.

Multekrem

  • Pisk kremfløte, kremost og søtning til luftig krem. Rør inn ca. halvparten av multepuréen. Resten av puréen spares til topping.

Lavkarbo karamellsaus

  • Bland alle ingrediensene, unntatt vann, i en kjele og kok opp. Kok massen i ca. 10 minutter, til det tykner og blir brunaktig på fargen. Rør om underveis.
  • Avkjøl sausen. Tilsett kaldt vann og pisk til du får en rennende karamellsaus. Tilsett litt og litt vann til rett konsistens.

Brente pekannøtter

  • Stek pekannøttene i et par minutter i en tørr stekepanne på medium temperatur.
  • Rør inn meierismør, søtning, vann, vaniljeekstrakt og salt.
  • Rør om og la nøttene surre i pannen i ca. 5 min.
  • Legg nøttene på et bakepapir til avkjøling.

Sett sammen desserten

  • Hell multekremen i en sprøytepose og fordel i serveringslass eller skåler.
  • Hell over multepuré og dryss over knuste eller hele pekannøtter. Lag så mange lag du ønsker.
  • Hell karamellsausen i en sprøytepose med liten tipp, og sprøyt karamell på toppen. Du kan evt. sirkle karamellsausen over med en skje.

Legg igjen en kommentar

Vurdering av oppskrift




Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Start typing and press Enter to search