
Ja takk, meld meg på (gratis)
Liker du multekrem? Da vil du elske denne desserten!
Dette innlegget inneholder reklame i form av linker til samarbeidspartnere. Oppskrift i samarbeid med tights.no
Lavkarbo gullkrem er navnet på denne himmelsk gode desserten, med multer, karamelliserte pekannøtter og karamellsaus. Vi syntes desserten passer fint til navnet den har fått, fordi det er en av de beste dessertene vi har laget.
Multer vokser vilt i myrområdene på den nordlige halvkule. De er guloransje i fargen og minner noe om bringebær i form. Bærene er meget saftige og smaken er karakteristisk og meget aromatisk. Multer er i sesong fra juli til september.
Bærene inneholder 4.4 gram karbohydrater per 100 gram og egner seg derfor godt i et lavkarbokosthold. Du kan lese mer om multer her: Multer | FRUKT.no.
Er du mer tradisjonell og ønsker å lage multekrem slik den tradisjonelt lages, finner du vår lavkarbo multekremoppskrift her.
Du kan bruke den søtningen du foretrekker i denne desserten, men til karamellsausen anbefaler vi Monster TagaSØTT, Finesse Bakesukker eller SUKKR – BAKESUKKR.
Du kan også bruke SUKKR GULL men vær da obs på at noen kan reagere på smaken av søtningsmidler med erytritol og at dette smaker best i oppskrifter hvor søtning brukes i under 20% av ingrediensene i oppskriften.
Vil du ha en enklere oppskrift?
Lag multekrem og server den med multepuré og hakkede nøtter. Da får du en dessert som lages på ca. 15 minutter.
Vil du ha inspirasjon til andre lavkarbo søtsaker finner du mange flere oppskrifter her.

Lavkarbo gullkrem med multer og karamellsaus
Pin VurderingNæringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)


Oppskrift av omhelse.no
Ingredienser
Multepuré
- 350 gram multer
- 5 ss bakesukkr eller annen foretrukket søtning
Multekrem
- 2 dl kremfløte
- 100 gram kremost
- 3 ss bakesukkr eller annen foretrukket søtning
- Multepuré
Lavkarbo karamellsaus
- 1.5 dl matfløte evt. kremfløte
- 75 gram tagasøtt evt. bakesukkr, finesse bakesukker eller sukkr gull
- 1 klype salt
- 5 dråper Monster zero drops vanilla vacation
- 35 gram meierismør
- 2-5 ss kaldt vann
Brente pekannøtter
- 100 gram pekannøtt
- 50 gram sukkr gull
- 2 ss vann
- 1 klype salt
- 4 dråper Monster zero drops vanilla vacation
- 10 gram meierismør
Fremgangsmåte
Multepuré
- Kjør multene og søtning i en foodprosessor til du får en jevn puré. Sil massen slik at steinene fjernes. Bruk en slikkepott til å presse multene gjennom et dørslag. Kast steinene.
Multekrem
- Pisk kremfløte, kremost og søtning til luftig krem. Tilsett ca. halve mengden multepuré i kremen. Resten av puréen spares til topping.
Lavkarbo karamellsaus
- Bland alle ingrediensene, unntatt vann, i en kjele og kok opp. Kok massen i ca. 10 minutter, til den tykner og blir brunaktig på fargen. Rør om mens det koker.
- Sett sausen til sides og avkjøl sausen. Tilsett kaldt vann og pisk til du får en rennende karamellsaus. Tilsett litt og litt vann til rett konsistens.
Brente pekannøtter
- Stek pekannøttene i et par minutter i tørr stekepanne.
- Bland søtning, vann og vaniljeekstrakt i en bolle. Hell over nøtteblandingen. Sørg for at pannen ikke har for høy varme når du tilsetter væsken, slik at du unngår at det brenner seg.
- Rør om og la nøttene surre i pannen i ca. fem minutter. Tilsett meierismør og bland godt.
- Hell nøtteblandingen på et bakepapir og bre de godt ut over papiret slik at de ikke klistrer seg sammen. Knekk opp nøttene når karamellen har stivnet.
Sett sammen desserten
- Hell multekremen i en sprøytepose og fordel den i serveringslass eller skåler. Du kan også servere desserten i én stor skål.
- Hell over multepuré og dryss over knuste eller hele brente pekannøtter. Lag så mange lag du ønsker.
- Hell karamellsausen i en sprøytepose med liten tipp, og sprøyt karamell på toppen. Du kan evt. sirkle karamellsausen over med en skje.