Lavkarbo glutenfrie pannekaker med cottage cheese og mandelmel

Glutenfrie pannekaker som får en fin myk konsistens. Laget av blant annet cottage cheese og mandelmel. De smaker utrolig godt sammen med for eksempel rømme eller krem, gjerne kombinert med blåbær, eller andre bærsorter.

Disse glutenfrie pannekakene er ganske enkle å lage. Bare rør sammen alt og la det står så røren tykner litt. Vær obs at den skal være litt flytende, så spe gjerne med litt fløte om det er behov for det. Til søtning går det an å bruke en klype vaniljepulver, men det er ikke absolutt nødvendig.

En annen ting som er bra med glutenfrie pannekaker er såklart at de er lavkarbo og helt uten hvetemel og raske karbohydrater.

Ingredienser

Til fire personer

  • 4 egg
  • 4 ss cottage cheese (du kan også bruke rømme eller creme fraiche)
  • 4 ss fløte
  • 1,5 ss mandelmel
  • 1 ss fiberhusk
  • 1 ts salt
  • 1 ts søtning
  • 1/2 ts kardemomme
  • Smør til steking

Fremgangsmåte

Visp eller bruk stavmikser til å blande egg, fløte og rømme sammen i en bolle. Tilsett deretter mandelmel, fiberhusk, salt, søtningsmiddel og kardemomme.

La røren svelle i ca 10 minutter. Om den blir for tykk kan du spe i med litt mer fløte, den skal være noenlunde rennende.

Smelt smør i stekepanne og stek på medium varme (ca på 6 :))

Oppskriften er inspirert av bloggen til Maxminus som du finner her

Pannekaker oppskrift
Lavkarbo pannekaker
Recommended Posts

Start typing and press Enter to search