Lavkarbo vafler 2.0





Lavkarbo vafler – med skikkelig «vaffel-konsistens»

Dette innlegget inneholder reklame i form av linker til samarbeidspartnere. Oppskrift i samarbeid med tights.no

Lavkarbo vafler som er saftige og gode, slik en vaffel skal være. Denne oppskriften er forbedret og vi har fjernet kremost naturell i oppskriften og byttet dette med seterrømme.

Det er også gjort noen justeringer med ingrediensene, men mandelmel er fremdeles hovedingrediensen.

Vafler skal være litt søte og vi har brukt Sukrin gold som søtning, men andre sorter du foretrekker kan også brukes.

Lavkarbo vafler

Glutenfrie og sukkerfrie vafler er noe som alle kan spise og vi tørr å påstå at de smaker like godt som vanlige vafler.

Server lavkarbo vafler med syltetøy uten sukker, bær og seterrømme. Eller for eksempel med meierismør og et dryss Sukrin gold.

Har du smakt vafler med sprøstekt bacon og SukrinSirup mapel? Det er veldig godt!

Lavkarbo vafler

Vi har forresten oppskrift på flere sorter pannekaker, sjekk ut utvalget her. Har du testet chaffle, som er en salt vaffel laget av bare egg og revet ost? Den type vaffel passer godt i matpakken med pålegg du liker.

Ønsker du flere oppskrifter på sukkerfri kake eller andre lavkarbo desserter, finner du det her.

Siste oppskrifter

   

Lavkarbo vafler

Lavkarbo vafler 2.0

4.67 fra 24 stemmer
Pin Vurdering
Tid: 40 minutter
Antall: 1 batch (1 batch gir 6 stk.)

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)

Servering: 1 vaffel | Kalorier: 236kcal | Karbohydrater: 2g | Protein: 8.5g | Fett: 21g
Allergener
Egg
Melk
Nøtter

Oppskrift av omhelse.no

Ingredienser

  • 4 egg
  • 200 g seterrømme
  • 0,5 dl vann
  • 50 g mandelmel (ikke fettredusert)
  • 25 g sukrin gold
  • 15 g pofiber eller havrefiber
  • 2 ts fiberhusk (psyllium)
  • 1 ts bakepulver
  • 0,25 ts kardemomme
  • Meierismør til steking

Fremgangsmåte

  • Pisk alle ingrediensene godt sammen i en bakebolle. La røren svelle i ca. 5 minutter.
  • Varm opp vaffeljernet. Pensle med meierismør før du starter å steke.
  • Ca. 1 full øse er nok til én vaffel i et stort vaffeljern. Når de er lett gylden i fargen er de ferdig. Ikke overstek de, da blir de tørrere.
  • Stable vaflene i høyden på et fat med et kjøkkenhåndkle over.

Viser 2 kommentarer
  • Geir Kåre Sandsleth
    Svar

    2 stjerner
    Fulgte oppskriften pinlig nøyaktig. Smaker ingenting, rar konsistens. Merkelig ettersmak i munnen.

    Mange ulike, og dyre ingredienser, men ikke salt. Lukter rart når de stekes, som papp med et hint av kardemomme.

    Dette trenger en ikke å bruke tid på.

    • Svar

      Hei, Så leit å høre at du ikke likte vaflene. Vi håper du finner en annen oppskrift som passer deg bedre 🙂
      På denne oppskriften har vi fått mange gode tilbakemeldinger, som tyder på at den faller i smak hos mange. Og sånn er det ofte, noen liker noe mens andre har andre preferanser 🙂 Takk for din tilbakemelding.

Legg igjen en kommentar

Vurdering av oppskrift




Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Start typing and press Enter to search